Fläskfilé kall lime marinerad recept

Dubbelmarinerad fläskfilé à la sötstarkt

Dubbelmarinerad fläskfilé à la sötstarkt

Ställ fatet kallt ca en timme eller till servering. Tvätta limen och riv skalet. Hittade ett mycket intressant recept på dubbelmarineradfläskfilé hos Tinas skåpmat som jag var tvungen att pröva
Asiatisk fläskfilé med nudelsallad

Asiatisk fläskfilé med nudelsallad

Förbered den antingen helt och hållet, förvara i kylen och servera den kall, alternativt grilla eller ugnsstek den marineradefläskfilén och servera den varm ihop med nudelsalladen
Den perfekta fläskfilén på buffén

Den perfekta fläskfilén på buffén

Vill du ha den varm, lägg folie runt filén, men den är väldigt god ljummen eller kall. Skölj limen och riv skalet ner i hallonsaften
Fläskfilepanna á la Grekland

Fläskfilepanna á la Grekland

Skär fläskfilén i mindre bitar och lägg i marinaden över natten. Kall sås. ½ pressad lime. Strö över fläskfilén och marinaden + paprikorna i strimlor och löken i klyftor
Grekisk pyttipanna

Grekisk pyttipanna

Denna rätt görs helt i ugn och består av klyftpotatis, fläskfilé och grönsaker. Ställ kallt till servering
Asiatiska grillspett med frisk myntasås

Asiatiska grillspett med frisk myntasås

Till de asiatiska tonerna smakar det gott med lite fräsch, kall grillsås med mynta. Riv ner ingefäran (ta bort och släng skalet först) och riv skalet fint på limen och pressa ner saften
Grekisk pytt!

Grekisk pytt!

Blanda såsen och ställ kallt till servering. 2 dl créme fraiche, 1 lime (saften), 2-4 vitlöksklyftor krossade, örtkryddor, salt och peppar

Sötstark bufféfilé

Fläskfilé är oslagbart som buffémat. Den ska vara rumstempererad och inte för kall. Skölj limen ordentligt
Trevliga tapas och annat gott

Trevliga tapas och annat gott

quornfilé eller fläskfilé). När jag skulle planera middagen vi skulle bjuda på i helgen var jag optimistisk när det gällde vädret såg jag framför mig hur vi satt på altanen i solen och njöt av maten, därför förberedde jag en nästan helt kall middag
Mat och vin med ESC-tema

Mat och vin med ESC-tema

Rosmarinmarineradfläskfilé. Låt kallna. Elsas hallonrutor med limegrädde. Hallonen och den friska smaken av limegrädden blir en fin kontrast till den söta smeten
Nya kokaihop & grekisk pyttipanna

Nya kokaihop & grekisk pyttipanna

Det har arbetats med den här nya sidan under flera år, och snart skall vi äntligen få börja arbeta praktiskt med den
Paulines pytt..

Paulines pytt..

Rör ihop marinaden och lägg i fläskfilén. Rör ihop såsen och ställ kallt till servering. 1/2 lime (saften). Putsa fläskfilén och skär köttet i 1 cm tjocka skivor. 1/2 lime (saften)
Lördags meny...

Lördags meny...

Servera gazpachon varm, ljummen eller kall, gärna med ett gott bröd. Smaka av med limesaft och skal, olivolja, salt och peppar
Grillbehör

Grillbehör

Grilla köttet (eller vad du nu marinerat) som en Riktig Man, eller hur fan du vill oavsett kön så länge du tycker att det blir bra (på bilden nedan fläskfilé som min käre fader grillade till angenäm yta och spänst)