Jag drog mig till minnes att jag ätit en god gryta med fläskfilé för många år sedan. Jag har alltid en hel del kött och fisk i frysen och förra helgen tog jag upp en fläskfilé, som legat där ett tag och behövde tillagas
sedan om vi äter korvgryta en lördag eller fläskfilé en tisdag. Blanda samman grädde, creme fraiche, mango chutney, curry, sambal oelek, peppar till en sås
Fräs lök, pressad vitlök och curry i lite matfett i en gryta tills löken är mjuk. Lägg ner äpple, banan, soja, mango chutney, vatten och smulad buljongtärning i grytan
Fräs lök, pressad vitlök och curry i lite matfett i en gryta tills löken är mjuk. Lägg ner äpple, banan, soja, mango chutney, vatten och smulad buljongtärning i grytan
Putsa fläskfilén från senor och fett, dela i mindre bitar och lägg i grytan. Jag använde fläskfilé, men det går utmärkt med karré, bog eller benfri kotlett
Det var riktigt länge sedan vi åt fläskfilé eller fläskytterfilé så nu var det hög tid för det och därför blev det en fläskytterfilégryta till dagens middag
Äpple och currysås. Fisk och kyckling går också bra men ha en egen gryta till vardera sort då. Värm upp buljongen i en gryta och häll sen över i fonduegrytan
Fräs lök, pressad vitlök och curry i lite matfett i en gryta tills löken är mjuk. Lägg ner äpple, banan, soja, mango chutney, vatten och smulad buljongtärning i grytan