Trots att den är misstänkt lik ugnspannakaka så står den stolt och stark på egna ben, klanderfritt uppbackad av det rökta sidfläsket och de rårörda lingonen
Vi har vid flera tillfällen tidigare gjort buljong på märgbenmed led. Vi tycker det är absolut enklast med en Crock-pot, utan tvekan, men det går också bra att koka i en stor kastrull på låg värme
Igår blev det dåligt med mat. Börjat dock känna av i benhinnorna att de inte är så glada på mig så imorgon om jag inte har alldeles för jävlig träningsvärk så blir det mer styrka än ben så de inte blir värre och blir benhinneinflammation för de vill jag verkligen inte få igen
Bind upp benen på kycklingen och knyt ett snöre runt fågeln som håller vingarna intill kroppen. Rör ihop smöret med hälften av fläsktärningarna, finhackad salvia och salt
Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen
Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid