Under tiden gör du såsen. När såsen är klar skär du filén i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg tillbaka filén i formen och häll över ädelostsåsen, gratinera sedan filén tillsammans med potatisen, som du har skivat tunt och kryddat med salt, peppar och paprikapulver, i ca 20 min. 500 g fläsk/ytterfilé
Såsen smaksatte jag med stekskyn som blev när jag stekte fläsket till fyllda champinjoner. Gris på längden och tvären Många recept med fläskkött har det blivit under resan till Kreta
Stekt fläsk med kokt potatis och löksås. Skiva fläsket om det inte är färdigskivat. Sås. Numera äter troligtvis många i min ålder snarare försvenskad italiensk mat med pasta som huvudingrediens, men det tar inte särskilt mycket längre tid att koka några potatisar, steka lite fläsk och göra en sås från grunden
Rör ihop ingredienserna till såsen. Skär lax och fläsk i bitar, ca 3x3 cm. Trä upp lax och fläsk på 4 grillspett eller blötlagda träspett. 150 g rökt fläsk i skivor