Vispa grädden och blanda med flädersaften. Garnering2 dl vispgrädde3 msk konc flädersaft1/2 l färska jordgubbar. Har man späda rabarberstjälkar så kan det räcka med 1 minut, håll koll så det inte blir sylt
Blanda med flädersaft och fördela på fatet. Potatissallad med späda morötter, mandel och rostbiffdressing25 färsk potatis1 knippe späda morötter1 knippe ramslök1 skiva citron3 msk matolja200 g rostbifftimjansalt, svartpeppar(färskost)Skrubba potatis och lägg i en kastrull med lättsaltat vatten, ramslök och citronskiva. Jordgubbsallad med vispgrädde, olivolja och fläder2 liter jordgubbar1 dl vispgrädde1 dl flädersaft3 msk olivolja1 citronSkölj och dela jordgubbar
Man kan också smaksätta sin kombucha med lite färskpressad ingefära, flädersaft eller äppelmust. Om man tycker den smakar för starkt kan man späda med friskt kallt vatten
Som jag nämnt tidigare kan jag inte längre dricka flädersaft efter barndomens fläderdrickande. Den gången kokte jag rabarbern, tyckte den blev lite smått geléaktig så den här gången testade jag att göra som man gör med flädersaft, varva rabarber, kokande vatten och citron och låta citronen dra ur all smak ur rabarbern
Blanda flädersaft, citronsaft och olivolja och häll över betorna. 3 msk koncentrerad flädersaft. Skala betorna och skär dem i riktigt tunna skivor, gärna på en mandolin