Fisksås med sherry recept

Friterad fisk - en barnfavorit

Friterad fisk - en barnfavorit

Med denna rätt äter alla barn, som jag stött på, fisk. Marinera fisken i salt, peppar, ingefära och vinet, sherryn
Lax på hett underlag.

Lax på hett underlag.

Smaksätt med salt, peppar och ev lite sherry. För de av er som känner att ni inte alls hänger med nu så kan man jämföra det hela med plankan som man vanligtvis ser annars
Eleonores gratinerade löksoppa

Eleonores gratinerade löksoppa

4 gula lökar 2 bananschalottenlökar 1 silverlök 2 msk smör 1 msk strösocker 0,5 dl torrt vitt vin 2 msk sherryvinäger 3 dl kalvfond (ej koncentrerad) 3 dl kycklingfond (ej koncentrerad) 1 tsk fisksås 2 lagerblad 5 kvist färsk timjan 4 kvist färsk bladpersilja 1 dl sherry 2 tsk salt svartpeppar
Ankbröst med ingefära och mangopuré

Ankbröst med ingefära och mangopuré

Tillsätt fisksåsen, honungen och vattnet. Tillsätt salt, pressad vitlök, vin eller sherry och peppar. Skölj ankbrösten och torka av dem med hushållspapper
Wokad fläskfilé med selleri & champinjoner

Wokad fläskfilé med selleri & champinjoner

Som tillbehör – limeklyftor och skivad chili i fisksås. Hetta upp woken igen med samma mängd olja. Serverades ihop med grönsaksbuljongkokt ris med limeblad
Kinesisk soppa

Kinesisk soppa

fisksås. Låt korvarna vila i kylen över natten i en bunke täckt med folie. kinesiskt matlagningsvin alt söt sherry
Smörspäckad kyckling

Smörspäckad kyckling

Helstekt i ugnen och serverad med gräddsås, hasselbackspotatis, kokt brysselkål och rönnbärsgelé. Att pensla med
Sichuanbiff med bambuskott

Sichuanbiff med bambuskott

Vi fick med oss bambuskott och en fisksåsmed lite kraftigare smak åt det rökiga hållet. Bambuskotten fick vara ingrediensen som styrde, jag minns biff med bambuskott från de första kinarestaurangbesöken
Pankopanerad lax

Pankopanerad lax

Här har jag panerat laxbitar som steks i olja och serveras med wokade grönsaker och en asiatisk sås och kanske kokt ris också
Friterad fisk, inlagda vietnamesiska grönsaker, chiliketchup

Friterad fisk, inlagda vietnamesiska grönsaker, chiliketchup

Hetta upp oljan och vitlöken i en stekpanna, lägg ned spenaten och smaka av medfisksåsen. fisksås. Veckans fiskrätt blir friterad torsk som serveras med ris, chiliketchup, stekt spenat och inlagda vietnamesiska grönsaker
Honungswok

Honungswok

Blanda den silade marinaden med lika mycket vatten och koka upp. Häll den över grönsakerna och toppa med köttet

Shrimp Pad Thai

 Blanda båda omgångarna med ostronsås, fisksås och socker. Slå på den första omgången av ostron- och fisksåsblandningen och stek i ½ minut

Asiatisk musselwok

Tillsätt socker, ostronsås, sesamolja, buljong och fisksås och rör om. Den kan ­er­sättas med äppelcidervinäger smaksatt med lite socker

Läckra lillkerstins lax

Det är lätt gjort med en tång. Koka upp sherry och buljongtärningen i en liten kastrull. Lägg laxen i en ugnsfast form med skinnsidan neråt

Thaikryddad majssoppa

Blanda buljong, fisksås, chili, vitlök, lime, sherry och socker i en kastrull. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten till en redning

Ugnsgrillad kyckling i grönsherry soppa

Häll över sherry, fisksås, fond, Ostronsås, Soja & Vatten. ½ tsk Fisksås. Finhacka vitlöken & koriandern rör ner i oljan, tillsätt resterande kryddor,fisksås & fond

Tillbehör till kinesisk fondue

thailändsk fisksås. Skölj kroppen, armarna och "vingarna" noga och torka med hushållspapper. Rör i fisksås, ingefära och pressad lime