Servera med kokt potatis eller ris. Jag har länge varit sugen på en riktigt god och värmande fiskgryta och passade därför på att laga denna smarriga grytan efter jobbet idag
Kokt ris. Den här mustiga fiskgrytan med smak av saffran och tomat åt vi när solen sken och det var varmt och skönt ute men jag tror den passar snäppet bättre en dag som idag när kylan och blötan kryper innanför jackan och allt känns allmänt ruggigt
Servera den med ris eller tillsätt mer vätska och ät som en matig soppa. Härligt krämig och smakrik fiskgryta med saffran som passar lika bra till vardags som till fest
Servera med cocuscous, bulgur eller ris. Strimla purjolöken och skär paprikan i mindre bitar, fräs grönsakerna i oljan med saffranet, tillsätt kokosmjölken och den vanliga mjölken, låt koka upp, red av med maizena, smaka av med salt och peppar
Rör sedan ner grädde, créme fraiche, vatten och saffran. En smakrik gryta med torsk och räkor som serveras med ris och en aioli och gärna lite bröd till
Fiskgryta allt i ett, med extra allt. Seafood & fish som jag använt i detta recept innehåller bland annat tomat, paprika, lök, vitlök, chili, gurkmeja, saffran, morot, fänkål och dillfrön
Och nästan en hel paket saffran. Resten av familjen hade ris. Maken säger, fiskgryta. Till detta serverade vi aioli, en vanlig och en smaksatt med det sista ur saffranpåsen
För att kompensera för det har jag dels använt mig av både kombu och nori – dvs två sorters alger i buljongen för att få till en schysst havssmak, och sedan använt mig av en kombination av olika grönsaker och proteinkällor för att få till den där varierande konsistensen som en fiskgryta med både torsk, lax, musslor och räkor har