Häll på grädde och cremefraiche och låt att småputtra i ungefär en kvart. Till middag idag lagade jag en fiskgryta med hjälp av det som fanns i kylen och frysen
Tillsätt crème fraiche och vatten. Den här mustiga fiskgrytan med smak av saffran och tomat åt vi när solen sken och det var varmt och skönt ute men jag tror den passar snäppet bättre en dag som idag när kylan och blötan kryper innanför jackan och allt känns allmänt ruggigt
Cremefraiche till servering. Mortla saffran med lite salt och tillsätt det och tomatpuré. Tillsätt vin, tomater, vatten, båda fonderna, timjan salt och pepper
Tillsätt saffran och tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Låt räkorna och tomaterna rinna av. Men denna supergoda fiskgryta med saffran och räkor kan jag verkligen rekommendera
Häll på buljong och crème fraiche. 2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet saffran & tomat. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g räkor med skal 400 g sejfilé 1 purjolök 1 stor fänkål Arla® Svenskt Smör 2½ dl hönsbuljong 2 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet saffran & tomat rivet skal av ½ apelsin 1 pressad vitlöksklyfta 2 msk hackad färsk timjan 1 kg potatis 1 baguette, gärna vitlöksbaguette
Tillsätt cremefraiche, grädde, saffran, bladspenat och chiliflakes. Rör ner tomatpuré och kryddor. Härligt krämig och smakrik fiskgryta med saffran som passar lika bra till vardags som till fest