Pressa citronen över. Tillsätt hälften av dillen/gräslöken. Strö över resten av dillen/gräslöken. 1/2 liten citron. 1/2 dl finhackad dill eller gräslök
Lägg ner tomter och dill i såsen och smaka av med citron salt och peppar. 400 gram torskfilé skäres i bitar1 burk kräftstjärtar i lake 360 g1 gul hackad lök1 msk olja1,5 dl lag från kräftorna2,5 dl mellangrädde1 msk maisena4 tomater i små tärningar2 msk hackad dill1citronsalt och pepparHäll av kräftstjärtarna och spara lagen. 2 msk hackad dill. 1 citron
Blanda persilja och vitlök med citronskal. 13 msk grovhackad dill. 1rivet skal av två citroner. 5 dl pinjenötter 3 msk grovhackad dill Gremolata 1 kruka persilja 2 st vitlöksklyftor rivet skal av två citroner Ugn
Tillsätt dillen och citronsaft. Ha citronklyftor tillgängligt om någon vill ha en syrligare smak. Vid servering, strö över lite mer dill och lägg en klick crème fraiche på toppen av varje portion och gärna en klick röd rom
Ja ett annat favoritrecept alltså, det blir så klart inte samma fiskgryta igen. I söndags skrev vi om ett av våra gamla favoritrecept, torskgryta med tomater, citron och dill, och det tänkte vi faktiskt göra även idag
Krydda med timjan, salt, vitpeppar och droppa över citronsaft. Fiskgrytan jag precis hade ätit var identiskt med det recept jag sparat så länge, så när som på att de bytt ut persilja mot dill på slutet
Rör i crème fraiche, smaksätt med citronsaft och koka upp. Fräs löken glansig i matfettet i en traktörpanna, blanda i ättiksgurka, kapris och dill och häll på buljongen