Fiskfond vatten recept

Fiskfond på lax

Fiskfond på lax

Till fonden använde jag lite vitt vin, en fänkål, två morötter, en gul lök, två vitlöksklyftor, lagerblad, timjan, dill, vitpeppar, vatten och skrovet från en lax, jag använde inte huvudet
Charlys fiskfond

Charlys fiskfond

5 dl 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1/2 selleristjälk 250 g räkskal 2 msk rapsolja 1 kg ben från mager fisk (gärna med huvudet kvar) 1 l vatten 3 cm färsk skalad ingefära 15 korianderstjälkar Lägg till i inköpslistan
Torskrygg med pepparrotscréme, körvelfrästa champinjoner och vitvinssås

Torskrygg med pepparrotscréme, körvelfrästa champinjoner och vitvinssås

Om du vill ha en tjockare sås, red den med lite maizena blandat i vatten. 2 port ca 300-350 gr torskrygg 1 dl riven pepparrot 1 dl creme fraiche 1 msk pressad citron 6 champinjoner 1 schalottenlök 1 dl hackad körvel, färsk smör till stekning 2 dl vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 1 dl vatten 2 dl grädde Börja med pepparrotscremen. Vänd fisken och häll i vin, fond och vatten och låt sjuda tills fisken är nästan klar, ca 5 minuter beroende på tjockleken av fisken. 2 msk koncentrerad fiskfond. 1 dl vatten
Fisk i mild gräddsås med kokt potatis och ärtor

Fisk i mild gräddsås med kokt potatis och ärtor

Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten. Tillsätt grädde, fiskfond och senap och låt sjuda på svag värme ca 3-4 min tills fisken känns klar. Värm ärtorna i en kastrull med vatten ca 1 min. 1 msk Fiskfond Buljong
Gratinerad torskfilé med broccoli

Gratinerad torskfilé med broccoli

Koka upp vatten, salt och buljongtärning eller fiskfond. Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. 4 dl vatten. 1 msk fiskfond
Torskgryta med ägghack

Torskgryta med ägghack

fiskfond. Koka upp grädde, creme fraiche och vatten. Späd eventuellt med lite mer vatten. 1 dl vatten. Sätt ugnen på 200 gr
fisk och räksoppa

fisk och räksoppa

Rör ner kokosmjölken, vatten och lägg ner fisken. 3 msk hummerfond ( funkar med fiskfond alt skaldjursfond med). 1 dl vatten. 1 paket finkrossade tomater ca 400 ml 3 msk hummerfond ( funkar med fiskfond alt skaldjursfond med). 1 dl vatten
Paella Valencia – festmat för många

Paella Valencia – festmat för många

Jag använder mig av två flaskor hummerfond, två flaskor fiskfond och en flaska skaldjursfond. Jag kokar upp tio liter vatten med fem flaskor av Bong´s koncentrerade fonder
En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

En Nyårsmeny & Glad Fortsättning!

Tillsätt tomatpuren, vatten, vin och fond, låt det koka i några minuter. 5 dl vatten. 3 msk hummerfond, fiskfond går också bra. Lägg ut 1 tsk fyllning i mitten på cirklarna, pensla med vatten på ena halvan och vik ihop till en halvcirkel. Pastan ska kokas i 2-3 min  saltat vatten. 5 dl vatten. 3 msk hummerfond, fiskfond går också bra
Kyckling sweet and sour

Kyckling sweet and sour

Låt puttra några minuter och häll i lite vatten om såsen är för tjock. 1 msk fisksås (jag använde fiskfond). 1 msk fisksås (jag använde fiskfond)
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

Sjud fisken dubbelvikt i vin och fiskfond tillsammans med lite lök. Ingredienser (6 - 8 portioner)800 gram Sjötunga2 dl vitt vin (torrt)0,5 dl vattenen halv gul lök3-4 msk flytande fiskfond 1 msk saft av pressad citron30 gram smör4-5 dl vispgrädde50 gram smörSalt & Vitpeppar1 krm CayennepepparPommes Duchesse12 stycken medelstora mjöliga potatisar75-100 gram smör2 äggulorSalt & VitpepparGarnering500 gram skalade räkor10 skogschampinjonhattarGör så här1. 0,5 dl vatten. 3-4 msk flytande fiskfond
Ugnsbakad lax med dill & citronsås och slungad färsk gurka

Ugnsbakad lax med dill & citronsås och slungad färsk gurka

2msk Smör4msk Gul lök, finhackad2dl Fiskbuljong2dl Grädde0,5dl Citronsaft, (saften av en pressad citron)1hg Dill, Finhackad3msk Maizena utrört i lite vattenHavssalt & vitpeppar från kvarnSlungad gurka. Fräs löken i lite smör, tillsätt fiskfonden, citronsaften och 1,5dl av grädden samtidigt. Låt koka ihop till 2/3-delar, red av med lite maizena utrört i lite vatten. 3msk Maizena utrört i lite vatten