Till fonden använde jag lite vitt vin, en fänkål, två morötter, en gul lök, två vitlöksklyftor, lagerblad, timjan, dill, vitpeppar, vatten och skrovet från en lax, jag använde inte huvudet
5 dl 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1/2 selleristjälk 250 g räkskal 2 msk rapsolja 1 kg ben från mager fisk (gärna med huvudet kvar) 1 l vatten 3 cm färsk skalad ingefära 15 korianderstjälkar Lägg till i inköpslistan
Om du vill ha en tjockare sås, red den med lite maizena blandat i vatten. 2 port ca 300-350 gr torskrygg 1 dl riven pepparrot 1 dl creme fraiche 1 msk pressad citron 6 champinjoner 1 schalottenlök 1 dl hackad körvel, färsk smör till stekning 2 dl vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 1 dl vatten 2 dl grädde Börja med pepparrotscremen. Vänd fisken och häll i vin, fond och vatten och låt sjuda tills fisken är nästan klar, ca 5 minuter beroende på tjockleken av fisken. 2 msk koncentrerad fiskfond. 1 dl vatten
Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten. Koka upp grädde, fiskfond och timjan i en liten kastrull och låt det sjuda ca 5 min. 1 tsk Fiskfond Buljong
Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten. Tillsätt grädde, fiskfond och senap och låt sjuda på svag värme ca 3-4 min tills fisken känns klar. Värm ärtorna i en kastrull med vatten ca 1 min. 1 msk Fiskfond Buljong
Sparrisen lades i kallt, lättsaltat vatten och plattan maxades. Precis då vattnet började koka tog jag grytan från plattan och lyfte ur sparrisen samt sköljde den i iskallt vatten
Rör ner kokosmjölken, vatten och lägg ner fisken. 3 msk hummerfond ( funkar med fiskfond alt skaldjursfond med). 1 dl vatten. 1 paket finkrossade tomater ca 400 ml 3 msk hummerfond ( funkar med fiskfond alt skaldjursfond med). 1 dl vatten
Jag använder mig av två flaskor hummerfond, två flaskor fiskfond och en flaska skaldjursfond. Jag kokar upp tio liter vatten med fem flaskor av Bong´s koncentrerade fonder
Tillsätt tomatpuren, vatten, vin och fond, låt det koka i några minuter. 5 dl vatten. 3 msk hummerfond, fiskfond går också bra. Lägg ut 1 tsk fyllning i mitten på cirklarna, pensla med vatten på ena halvan och vik ihop till en halvcirkel. Pastan ska kokas i 2-3 min saltat vatten. 5 dl vatten. 3 msk hummerfond, fiskfond går också bra
2msk Smör4msk Gul lök, finhackad2dl Fiskbuljong2dl Grädde0,5dl Citronsaft, (saften av en pressad citron)1hg Dill, Finhackad3msk Maizena utrört i lite vattenHavssalt & vitpeppar från kvarnSlungad gurka. Fräs löken i lite smör, tillsätt fiskfonden, citronsaften och 1,5dl av grädden samtidigt. Låt koka ihop till 2/3-delar, red av med lite maizena utrört i lite vatten. 3msk Maizena utrört i lite vatten