Fiskfond röding recept

Ugnsbakad röding med vitvinssås

Ugnsbakad röding med vitvinssås

Tillsätt vin och fiskfond, salt och peppar. Skölj av rödingen i kallt vatten på in- och utsidan. 1 stor röding eller 2 mindre fiskar. 2,5 msk fiskfond. Ugnsbakad röding1 stor röding eller 2 mindre fiskar 1 knippe dill 1 knippe persilja 50 g smör flingsalt (ca 3 msk per fisk) nymald svartpeppar (ca 1 krm per fisk). Vitvinssås25 g smör 5 schalottenlökar 3,5 dl vitt vin 2,5 msk fiskfond 3 dl grädde 0,5 krm socker maizenaredning, vispa tills det tjocknar lite 0,5 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar
Ugnstekt röding med potatismos och mesostsås

Ugnstekt röding med potatismos och mesostsås

Blanda fiskfond, vin och dragon i en kastrull. Ugnstekt röding. fiskfond, efter smak. 6 rödingar. Ugnstekt röding6rödingar 2 citroner, i skivor 1-2 msk smör salt peppar. Mesostsås fiskfond, efter smak 0,5 dl vitt vin färsk dragon, efter smak 1,5 msk messmör 2,5 msk vetemjöl 5 dl mjölk
Röding med vit sparris och brynt salviasmör

Röding med vit sparris och brynt salviasmör

Vinsjuden röding4rödingfiléer 4 dl torrt vitt vin 2 bananschalottenlökar, fint skivade 0,5 kruka färsk timjan 1 lagerblad 1 msk koncentrerad fiskfond, flytande från flaska 2 dl vatten
Ugnsbakad röding med purjolök och vitvinssås

Ugnsbakad röding med purjolök och vitvinssås

  Röding. 4 rödingfiléer. 3 dl fiskfond (eller 1 buljongtärning). Röding4rödingfiléer 100 g smör 1 klyfta vitlök, krossad. Vitvinssås2 bananschalottenlökar 1 klyfta vitlök 0,5 fänkål 1 tsk fänkålsfrö 3 vitpepparkorn 0,5 dl matolja 3 dl vitt vin 3 dl fiskfond (eller 1 buljongtärning) 4 dl grädde 25 g smör
Röding i pepparrotsgrädde

Röding i pepparrotsgrädde

Skriv ut Dela E-post Pinna 88 4 skinnfria rödingfiléer, ca 600 g. 2 msk fiskfond. Så här gör du Salta fisken och vänd den i mjölet
Röding med mandelsås

Röding med mandelsås

Koka samman fiskfond, vatten och grädde till en simmig sås. Salta och peppra rödingfiléerna och stek dem i smör
En rosaröd läckerbit

En rosaröd läckerbit

Ta ut  fisken, vik undan folien och häll av fiskfonden för att använda den till sås. För rödingen är verkligen en läckerbit
Vitvinssås

Vitvinssås

Jag brukar använda hemkokt fiskfond till smaksättning, om jag har i frysen. Jag serverade såsen med stekt Röding, Broccoli, Citron, Dill och Cocktailtomater på Nyårsafton
Lax med mandelsås

Lax med mandelsås

Koka samman fiskfond, vin och grädde. Som variant på röding med mandelsås blev det idag lax med mandelsås - det fanns helt enkelt ingen röding i fiskdisken