Till varmrätt serverade vi röding, som inte bara är en av våra favoritfiskar, utan också en fisk som passar lika bra till vardags som i lite mer festliga sammanhang
Tillsätt vin och fiskfond, salt och peppar. Skölj av rödingen i kallt vatten på in- och utsidan. 1 stor röding eller 2 mindre fiskar. 2,5 msk fiskfond. Ugnsbakad röding1 stor röding eller 2 mindre fiskar 1 knippe dill 1 knippe persilja 50 g smör flingsalt (ca 3 msk per fisk) nymald svartpeppar (ca 1 krm per fisk). Vitvinssås25 g smör 5 schalottenlökar 3,5 dl vitt vin 2,5 msk fiskfond 3 dl grädde 0,5 krm socker maizenaredning, vispa tills det tjocknar lite 0,5 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar
Jag brukar använda hemkokt fiskfond till smaksättning, om jag har i frysen. Jag serverade såsen med stekt Röding, Broccoli, Citron, Dill och Cocktailtomater på Nyårsafton
Koka samman fiskfond, vin och grädde. Som variant på röding med mandelsås blev det idag lax med mandelsås - det fanns helt enkelt ingen röding i fiskdisken
Tillsätt grädde, vin och fiskfond. Pensla rödingen med rapsolja och krydda med salt och peppar. 2 rödingfiléer. 1 tsk koncentrerad fiskfond. 2 rödingfiléer 1 litet blomkålshuvud. 1 tsk koncentrerad fiskfond