Att byta ut kött eller fisk mot bönor eller linser kan vara fördel för både hälsa och plånbok. Ur näringssynpunkt är bönor och linser rena fyndet, de innehåller näringsämnen som järn, B-vitaminer, kostfibrer, kalcium och protein
Labbat med vitaminer idag. Rör i avrunnen tonfisk, majs, persilja och tomater och låt allt bli varmt. Alla vet att fet fisk är nyttigt och bör ätas ett par gånger i veckan
Ceviche består bland annat av vitfisk (skaldjur), salt, peppar, chili, vitlök, koriander och citrus (lime eller citron) som kocken sedan varierar på många olika sätt
I ett försök att nyansera hennes kost en aning så gjorde jag en variant av den italienska kycklingpastan där jag bytte ut kyckling mot fisk och använde mig av andra grönsaker
Det är en fortsatt kamp härhemma med just vitfisk – femåringen har äntligen börjat ge med sig och det går oftast bra numer, men tvååringen är långt ifrån övertygad tyvärr…
Halvtina fisken. Blanda ajvar och grädde och häll över fisken. En portion (187 g fisk+sås, 67 g kokt bulgur, 53 g tomater, 14 g gurka, 30 g vitkål, 15 g majs och 20 g gröna ärter) gav. 341 kcal27,9 g protein11 g fett29,4 g kolhydraterPaprikafisk, 3 port400 g Alaska Pollock eller annan vitfisksalt, peppar85 g ajvar relish stark (ca 1/4 dl)167 g matlagningsgrädde (knappt 2 dl)5 g hackad, fryst persilja (ca 1 ½ msk)26 g riven ost (3/4 dl)1. 187 g fisk. 30 g vitkål. 15 g majs. Paprikafisk, 3 port. 400 g Alaska Pollock eller annan vitfisksalt, peppar