Byt bacon mot stekta skogschampinjoner för en vegetarisk pasta, enligt tips i receptet. Fisk med cashewtäcke, salsa, potatis, byt mangold mot sparrisHoppas ni alla haft en härlig påskhelg och även fått lite mat över till nuvarande vecka
Servera med mangolden, Cocktailtomat och en klick Rört Citronsmör. Mangold. Favorit i Repris #2 Strömming till Lunch Jag köpte 6 små, fina strömmingsfiléer i Fiskdisken på Ica Maxi häromdagen. Strömming är tyvärr en fisk som inte används så mycket, trots att den är viltfångad och fylld av Omega-3. Sesampanerad Strömming med Gräslöksstuvad Mangold 6 små Strömmingsfileér Druvans Senap med Fläder Finhackad Dill Havssalt och nymald Vitpeppar 1 Äggvita ½ dl Sesamfrön Valio’s Smör Lägg strömmingen med skinnsidan neråt. Gräslöksstuvad Mangold 10 Mangoldblad 2 msk Hackad Gräslök 2 dl Grädde 2 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Riven Muskot Strimla mangolden fint. När mangolden snart är färdig, steker Du strömmingen i brynt smör, ca 3 min per sida. 10 Mangold
Servera grönsaksröran till stektfisk eller fågel. 3 dl strimlad gulbetsblast, rödbetsblast, mangold eller bladspenat går lika bra. 3 dl strimlad gulbetsblast, rödbetsblast, mangold eller bladspenat går lika bra
Denna vecka blir det faktiskt två vegetariska rätter och ingen fisk, detta dels på grund av att det finns så mycket goda färska grönsaker att vi vill göra rätter med dem alla och att fisk inte riktigt är i säsong under tidig höst
ramslöksrisotto, soppor smaksatta med ramslök (såsom potatis- och purjolökssoppa till exempel), sparris med ramslökspesto eller ramslökssmör, omelett eller miniomeletter likt små pastejer i vackert vårgrönt med ramslök eller som här en god fisk med ett brynt smör smaksatt med ramslökspeston
Om man inte kan panera fisk på grund av glutenallergi är ju detta en jättesmidig variant som blir god och inte lika fet eller arbetsam som stekt panerad fisk
Andra recept där vi nyligen använt mangold, fräst i olja med lite vitlök, istället för spenat är denna jättegoda vegetariska lasagne, i fylld squash, samt bara som tillbehör till fisk och potatis
Jo, det var mycket goda och okomplicerade men samtidigt innovativa och spännande rätter vi bjöds på, där den smakrika krämigheten i dressingar, majonnäser och puréer stack ut och bildade basen för krispiga grönsaker, mjäll fisk och mört bakat och strimlat kött
Fisk som ugnsbakas i sås ger en saftig fisk och en härligt krämig sås i bara farten. Till serverade vi idag kokt färspotatis och snabbt ihopwokad grönkål, svartkål, mangold och sockerärtor
* Mosa potatis och fiskpaté och kör ärtor i mixern till så blir det gottigt för babbisen. * Därför ska du inte ge din bebis spenat, rödbetor el mangold