Fisk på franskt vis recept

Rödtunga på lättlagat festligt vis

Rödtunga på lättlagat festligt vis

Torka av fiskfiléerna och lägg dem med den vitare köttiga sidan uppåt. Jag föredrar rödtunga eller bergtunga men den som vill kan självklart ta sjötunga eller annan plattfisk
Fransk fiskgratäng

Fransk fiskgratäng

av MosterEn återkommande fiskrätt i vårt hem är gratäng fransktvis. Länge köpte jag färdig mix i påse, tillsatte smör och vatten och bredde bladningen över fisken innan den skjutsades in i ugnen
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Dela fisken i bitar. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar skalet. Lägg i fisken och sjud ytterligare 3-4 min. 600 g blandad fiskfilé. 4 msk konc fiskfond
Finfint firande!

Finfint firande!

Nabbens Rökeri & Fisk har flyttat in sin butik in i den Coopbutik jag brukar handla så där var jag och shoppade en hel del godsaker, som både vanliga räkor och rökta räkor samt ett nät musslor
Kokboks- och presenttips inför sommaren

Kokboks- och presenttips inför sommaren

Boken känns mysig, franskt elegant och lantrustik en och samma gång. Alla recept är lättlagade och många går snabbt att göra iordning medan vissa långkok kräver liten arbetsinsats men tar tid sig att bli klara

Reisebrev fra Vietnam - del 1

Denne er basert fiskesaus, en salt spesialitet i Vietnam. Grønnsaker og proteinkilder som fisk, sjømat, svinekjøtt og kylling inntas etter ying/yang-prinsippet – hvor enhver form for balanse er avgjørende

Njutning på franskt vis

Jag tog fisk till huvudrätt eftersom jag planerat att ta ost till efterrätt (gjorde det förra gången) men jag var bara för mätt
25 tips på julklappsböcker till släkten

25 tips på julklappsböcker till släkten

Författaren skriver om treåriga barnkungar som toppstyr familjen, om matglada barn som glatt äter både grönsaker och fisk och hon skriver om synen artighet
Saffransaïoli

Saffransaïoli

Underbart tillbehör till soppor, fiskrätter eller bara bröd med lite tapas till fördrinken. Vispa i resten av oljan och kanske något av fiskbuljongen, citronen eller vattnet för att göra aïolin tunnare om den blivit riktigt tjock

Saffransaïoli

Vispa i resten av oljan och kanske något av fiskbuljongen, citronen eller vattnet för att göra aà¯olin tunnare om den blivit riktigt tjock

Bufféer

Jag tror att välja en basrätt – såsom kyckling, kött eller fisk (jag föredrar lax till bufféer) och sedan bygga med lättlagade matigare sallader, grönsaker, grönsallad och/eller tomatsallad, kanske en paj om man vill ha extra matigt och mycket och någon god sås/röra till

Kräftsoppa, bisque d’écrevisses

BLOGGINLÄGG, BULJONG, FESTMIDDAGAR, FISK & SKALDJUR, FÖRRÄTTER, I KRÄFTTIDER, RECEPT, SOPPOR. vis får jag snabbt en god och lite lyxig förrätt med mycket små och enkla medel

Aà¯oli

Vispa i resten av oljan och kanske något av fiskbuljongen, citronen eller vattnet för att göra aà¯olin tunnare om den blivit riktigt tjock