Finskt rågbröd surdeg recept

Finskt rågbröd med surdeg

Finskt rågbröd med surdeg

Blanda med visp i en degbunke på 4 liter samman vatten, surdeg och rågmjöl. 125 g rågsurdeg. Dag 1. Täck med plastfilm och låt jäsa i avstängd ugn 12-16 timmar
Långtidsgräddat rågbröd

Långtidsgräddat rågbröd

Om man gillar bröd med väldigt tydlig surdegssmak, åt samma håll som Finsktsurdegsbröd t. Men för min familj smakade det här alldeles för mkt surdeg
Rågsiktsbitar på Rågsur

Rågsiktsbitar på Rågsur

Smaken påminner lite om finsk rågbröd men mitt är inte full så syrligt. Är lite trött på att bara äta vitt bröd, så jag har haft detta receptet i mitt huvud ett tag innan jag vågade prov baka

Matjessilltårta med lägre GI

Här har jag använt finsktrågbröd bakat på surdeg. En klassisk matjessilltårta har en botten gjord på Kavring

Finskt rågbröd

Dag 1. Rör ihop rågmjöl , surmjölk och jäst och får stå i rumsvärme till nästa dag. Dag 2. Blanda ihop alla dag 1 och dag 2 ingredienser och låt jäsa en stund, ca 30-40 minuter