Det har vi firat med att tända ljus i fönstren och äta finskmat. Högrev hade jag hemma men däremot hade jag svårt att hitta någon information vad för griskött som passas
de självständighetsdag också kommer synas på den gastronomiska fronten genom innovativa och märkbart synliga livsmedelskreationer och inte blir till någon liten knapt märkbar accessoar i stil med den man visade upp under Jean Sibelius officiella 150 års jubileum där endast en liten pastill och en kokbok beskrivande restaurangnotor företrädde den officiella bilden av det kulinariska i firandet av Jean Sibelius 150 år, man hade helt enkelt glömt bort en av det historiskt viktiga detaljerna, den kulinariska biten i Sibelius firandet, vilket enligt min mening verkligen var synd
Idag är det Finlands självständighetsdag och det är ju kanske inte något man tänker på men har man en finsk make och tillhörande familj så är det något som iallafall uppmärksammas
Till skillnad från våra första år här på svenska sidan när vi importerade finskt rågbröd, senap, kaffe, smörgåskex, plommonmarmelad och choklad av olika slag