Tillsätt grädde, ägg, pofiber och smält smör. På vårt julbord finns det en blandning av finsk och svensk julmat, vi tar det vi tycker är godast fråntvå håll
Smörj en eldfast form och lägg i moset. Klicka över resten av smöret och grädda i 45 minuter. 2 msk smör. 900 g kålrot 100 g morötter 4 dl skinkspad 1 msk vetemjöl 1,5 dl vispgrädde 1,5 msk sirap 0,5 krm malen ingefära 0,5 krm riven muskot 1 ägg 2 msk smör 2 msk ströbröd några varv vitpeppar från kvarn
Finsk julmat. För dig som liksom jag har rötterna i Finland och uppskattar rotsakslådor, hittar du här på bloggen ”Mammas delikata mat” en kålrotslåda à la LCHF
Idag gjorde jag en Finskkålrotslåda och för oss är dessa lådor ett måste på julen och när jag nu hittade ett som var Lchf så var jag ju bara tvungen att testa
Blanda i skorpsmulorna, grädde, smör, sirap och ägg. Häll i två smörade ugnsformar. 100 g smör. Skala kålrötterna, skär i bitar och koka i lite saltat vatten
Blanda i hälften av smöret, grädden, peppar, salt och muskot. Klicka 2 msk smör i små bitar ovanpå och grädda ca 10-15 min tills lådan får en fin färg. 4 msk smör
1 msk smör eller margarin. 1. Skala och skiva kålrötterna. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka. Slå av vattnet och pressa skivorna genom purépress
Häll i formar, strö över skorpmjöl och klicka ut smör ovanpå. Smör. Koka kålrötterna i vatten med salt, mosa dem tillsätt mjölk, ägg, mjöl, kryddor och sirap