I dag blir det nog en tur till lanthandeln så jag får köpa hem lite fina vårblommor. Använd en handmixer och mixa soppan lätt för en krämigare konsistens
Dekorera med lite fina blommor och hackade nötter. Lägg solrosfrön, kakao och dadlar i en mixer eller matberedare och mixa tills du har en smet som håller ihop
Ha en fin lördag allihop. Mixa ihop pajdegen och tryck ut den i en lätt smord, låg och vid pajform. Pajskalet är förstås som alltid hos mig glutenfritt, men du kan självklart använda din vanliga pajdeg om du inte har glutenbekymmer
Blanda i ägg, kesella, socker salt och mix. ca 12 dl finmjölmix, Finax eller Semper. Smält margarinet i en kastrull, blanda fettet med mjölken, låt temperaturen bli 37 grader (fingervarmt). ca 12 dl finmjölmix, Finax eller Semper
Tillsätt sedan den valfria mjölkersättningen och vald mjölmix blandad med bakpulver. 1 1/2 dl ljus naturligt glutenfrimjölmix (t ex Sempers finmix, Finax bruna, Lailas gula). 1 vaniljstång eller knappt 1 tsk fint vaniljpulver (inte socker utan pulver). Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull – eller ersätt med 1 tsk fint vaniljpulver (obs inte vaniljsocker). 1 1/2 dl ljus naturligt glutenfrimjölmix (t ex Sempers finmix, Finax bruna, Lailas gula). 1 vaniljstång eller knappt 1 tsk fint vaniljpulver (inte socker utan pulver)
Blanda i resten av ingredienserna och häll sedan i muffinsformar, fyll ca ¾ och lägg sedan 3-6 hallon i varje muffinsform. 200-225 grader i ca 30 minuter (för stora muffins och ca. 10 minuter för små muffins). 4 ½ dl finmix från Semper
3 ½ dl glutenfrifinmix. 1. Blanda de torra ingredienserna. Rör samman havredrycken och vattnet. 2. Vispa ner lite av vätskan i mjölkblandningen till en slät smet