Filea sik recept

Stekt abborre eller sik med söderns grönsaker

Stekt abborre eller sik med söderns grönsaker

Vi har fått sik. Ingr till 4 stora sik- eller abborrfiléer. Därför blir detta lördagens middag. Jag vet att det är gott – för vi har ätit det – då med Havsabborre
Kokt snabbrimmad torsk med äggsås

Kokt snabbrimmad torsk med äggsås

Fisk en av mina favoriter, älskar fisk kanske beror det från barnsben då både min mormor o morfar ofta serverade sik o sillaken
Fisksoppa med Saffran

Fisksoppa med Saffran

Jag följde med i onsdags, men det blev tyvärr rätt klen utdelning, bara en sik. Blanda ner fisken försiktigt och låt sjuda ett par minuter
Siken, skärgårdens pärla.

Siken, skärgårdens pärla.

Vill du kan du låta din lokala fiskare eller köpman fileasiken för dig, men be då att få renset så att du kan koka din egnafond på det

Gravad sik

 Tina och filea fisken. Vänd sikfiléerna några gånger under tiden.  Ta ut filéerna, skrapa av kryddblandningen och skär upp siken i tunna skivor
fisk och vitt, helt villt

fisk och vitt, helt villt

Filea fisken och spara renset och avskäret till fiskfond. Nyfångad, panerad och stekt sik. Ett vitvin som är bäst ägnat till fiskar som sik, gös, abborre och skaldjur som krabba eller pilgrimsmussla

Sallad med rökt fisk

eller ca 400 g rökt sik eller makrill. Börja med såsen. Krama all vätska ur spenaten och hacka den fint. Blanda med gräddfilen

Marinerad sik

Rensa och fileasiken, ta bort skinn och alla ben. 800 g rökt sik. Lägg den på ett fat. Blanda marinaden och häll

Bondomelett till rökt sik

Filea fisk under tiden, att servera till. Stek potatisen i fett på medelvärme cirka 10 minuter. Skala och klyfta löken och låt den steka med

Sikfile á la Margit

- Filéa sikarna. - Spar skinnet så håller filéerna ihop när man steker dem. - Vispa upp ägget. - Doppa filéerna i det och panera i mjöl-skorpsmuler-salt-pepparblandningen

Marinerad rökt fisk

Rensa och filea fisken, ta bort skinn och alla småben. 600 g rökt fisk, t ex böckling, makrill, sik. Lägg fisken på ett fat