Exempelvis som ovan med färska fikon eller med granatäpple. OBS kakan kan göras nötfri se nedan>. Mixa 1dl blötlagda cashewnötter (legat i blöt minst 2 timmar) med det feta från två burkar Cocosmjölk – samt lite av det ”rinniga i cocosmjölken”, 1 avocado, 1 banan, saften från en citron, 7 urkärnade dadlar. 1dl blötlagda cashewnötter
Jag använde cashewnötter i receptet som fick stå över natten i vatten. Kakan bara osar jul då botten är med smak av pepparkaka och fyllningen är en len och gula från saffran
Låt cashewnötterna rinna av och mixa sedan i en matberedare till en slät massa, häll i kokosmjölk, sirap och vaniljpasta/frön tills du får en jämn och krämig konsistens
Hacka cashewnötterna, fikonen och aprikoserna och blanda med mandelmjölet. Jag använde varken fikon eller kanel, men kompenserade med lite mer aprikoser och dubbelt så mycket kardemumma
Fikon, eller något annat gott. Mixa ner kakaosmöret. Gör fyllningen genom att mixa cashewnötter, mandlemjölk, citronsaft, vanilj och salt till en slät massa