Fikon cognac recept

Chokladmousse med cognac och fikon

Chokladmousse med cognac och fikon

Garnera med färska fikon skurna i kvartar. Rör ner kaffe, cognac och florsocker. 2 msk cognac eller calvados. 4 färska fikon
Frutos secos con cognac

Frutos secos con cognac

Skär aprikoser och fikon i stora bitar. 8 torkade mjuka fikon. 8 torkade mjuka fikon. Torkad frukt med konjak betyder det om jag förstått rätt och är en dessert jag egentligen aldrig skulle ha lagat till
Fredagsfikon som dessert

Fredagsfikon som dessert

Så en dag efter jobbet nu i veckan, kom jag hem och på köksbordet fanns en kartong torkade ekologiska fikon från Turkiet
Fruktkaka

Fruktkaka

Skär bort stjälkfästet från fikonen. Hacka aprikoser, dadlar och fikon ganska fint. 1. 2. Häll spriten över frukten och låt stå minst 10 timmar
Var dags gröna mat - Bönröra med röd curry och cocos, Rödbetsdipp

Var dags gröna mat - Bönröra med röd curry och cocos, Rödbetsdipp

Fikonmarmelad. Fikonmarmelad 450 gr mogna fikon 2,5 dl vatten 1 citron, saften 225 gr syltsocker Klyfta fikonen i 8 bitar. 200 gr mandelmassa ½ dl socker 1 äggvita 150 gr smör 1 pkt saffran 2 tsk cognac 1 ½ dl florsocker 1 tsk vaniljsocker. 450 gr mogna fikon. 2 tsk cognac

Ekologiskt julbak med Urtekram och Matgeek

Tärna fikon och aprikoser grovt. Tillsätt russin, cocktailbär, fikon, aprikoser samt vätskan de marinerats i, alla kryddorna, det finrivet citronskalet och saltet till smörblandningen

Fikon med honungsvalnötter

Tillsätt te, vatten och cognac. Lägg i fikonen och rör om. Servera fikonen ljumma med lite av "buljongen", honungsvalnötterna och en generös klick grädde

Portvinskokta fikon i mandelmusslor

 Fördela fikonen i mandelmusslorna och toppa med Cognacsgrädden. Vispa grädden löst och tillsätt Cognac och grädde efter egen smak

Ugnsfikon i Cognac

  Skölj och torka fikonen. Dela och pressa apelsinen och citronen och blanda safterna med Cognac. Lägg fikonen i en med smör smord, ugnsfast form och ringla honung över

Snabb glögg

Det är traditionella glöggkryddor, apelsin, cognac och rödvin som ”kokas” ihop. Häll cognacen i en stor glasburk eller skål
Chokladfondant

Chokladfondant

På första sidan av Gourmet en bild av chokladfondant med en glänsande karamelliserad halva fikon. Rör ner chokladen och cognac i smörvispet

Vinkokta Cognacsfikon

Tillsätt Cognac och låt svalna i en skål. Koka då upp lagen efter att Cognac blivit tillsatt så försvinner alkoholen medan smaken blir kvar
Chokladkaka med cognacsfikon

Chokladkaka med cognacsfikon

Servera med inlagda fikon i cognac. 1 burk fikon i cognac. Värm ugnen till 175ºC. Pensla en rund bakform med löstagbar botten, 22 cm i diameter, med smält smör och bröa ordentligt runt om