Han stekte supergoda hamburagre till lunch och jag hjälpte honom öppna locket på Mungo Chutneyn…okej, sen hjälpte han mig att fixa chokladen till mousselinen, som skar sig i förstas försöket, men som blev krämig och fin i andra
Hamburgare utan bröd, eller pannbiffar på nötfärs som kryddas med örter och paprika och steks eller grillas serveras här med goda tillbehör i form av ugnsrostade rosmarinkryddade potatishalvor, ugnsrostade rödbetsklyftor, rostad blomkål samt en fikonchutney
Var verkligen inte igår jag åt fikon och blev glatt överraskad vad gott det var. Dressingen med mango chutney är supergod och passar till alla sallader speciellt till kyckling också
färska när i säsong. Jag hade kvar en halv påse frysta fikon från Picard och skulle steka hamburgare eller pannbiffar om man så vill när de serveras utan bröd men med goda tillbehör
1 st färskt fikon. Under tiden skalar du ett äpple och skär det i små tärningar, det färskafikonet skär du även i små tärningar, Tag fram en kastrull och värm det resterande smöret 20 g i kastrullen, lägg i det tärnade äpplet och fikonet, tillsätt sockret och vit vinet och låt det puttra en liten stund tills allt har kokat ihop till en slags sirapsaktig konsistens
Häll upp chutney i en ren burk eller skål och låt svalna. 225 gr frusna eller färska tranbär. 6-8 torkade fikon. Martha Stewart 225 gr frusna eller färska tranbär. 6-8 torkade fikon
Dela sharon, fikon och druvor i ätvänliga bitar. Chilispjäll i lergryta med chutney-coleslaw. Rör ihop majonnäs, gräddfil och kryddor, blanda ner mango chutney till lagom styrka och smak