Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Är man flink på att rensa kyckling så tar den bara en dryg halvtimme att laga till, men känns ändå som en festlig rätt som man tror skulle kräva mer möda bakom spisen
Måste säga att det kändes som en väldigt festlig rätt en mörk och grå tisdagskväll i november. Denna kycklingrätt har jag gjort flera gånger och det är verkligen ett säkert kort både till vardag och fest
Det här är en festlig men mycket enkel kycklingrätt som har ändrats allt eftersom åren går. De söta druvorna lyfter rätten både för ögat och smaklökarna
Det är en härlig kycklingrätt som passar både till vardag som till det lite festligare tillfället. En doft av medelhavet fyller köket medan grytan puttrar på spisen
Och är ofta det ultimata vinet till just färska jordgubbar och hallon efter en festlig sommarmiddag. Den andra förklaringen är att allt fler tycker att rosé inte bara är ett vin för balkongen, altanen och picknicken utan ser som ett bordsvin som fungerar väl till sallader, kycklingrätter, fisk, fisksoppor, skaldjur och ljust kött, grillat och till och med ibland asiatiskt
Sätt ungnen på 225 grader. Pressa hälften av citronerna och limen i en liten kastrull. Tillsätt smör, pressad vitlök, honung, rosmarinblad, salt och vitpeppar
Det var en god rätt, kanske inte så festlig, men helt klart godkänd som en vardagsrätt. Igår lagade jag den här kycklingrätten från kokboken "under valnötsträdet"
En rätt som även är festlig när man har gäster. Det blev kyckling över efter pajen jag lagade i fredags så jag lagade en av mina favorit kycklingrätter till söndagskvällen