festligt, Förrätt, Nyår. Funderar på ädelost till förrätten och choklad till efterrätten. Jag har letat fram några godingar ur arkivet och tipsar här om några olika förrätter till nyår
Lägg ut parmaskivorna på en plan yta och bre på röran försiktigt. Förra året hade jag lika svårt att hitta ett vettigt recept på förrätt till nyårsmiddagen som jag brukar ha att hitta något i garderoben att ha på mig
Förrätt. Vilken härlig söndag vi fick. Sommarvärme och tid till höstfix, veckoplanering, en lååååång promenad med en kär vän och ett GOTT avslut med fin, fin middag
Förrätt. Lägg ut ett ark folie, gärna dubbelt. Gillar inte gamla slattar i flaskor och burkar och inte heller frysta produkter som man inte vet hur länge de legat där
Vill du skapa världen enklaste, festligaste efterrätt med hög nyårsaftonsfaktor, så gör du så här. Jag åt den här getosten med apelsin första gången på en restaurang vid havet utanför Séte i Frankrike – och om man säger så, det är mat jag minns genom livet
Lägg tomatblandningen i de ungsfasta portionsformarna. Skiva vitlöken fint. Skär tomaterna i grova bitar och blanda ihop dem med vitlök, vinäger, flingsalt och svartpeppar
Tweet Pin It Skriv utFörrätter kan vara lite knepigt ibland, vi tycker att det inte ska ta för mycket fokus från varmrätten och samtidigt så vill man inte att det ska ta alltför lång tid att göra heller
En köttgryta som jag ofta bjudit på vid festligare tillfällen är den här italienska, dels eftersom den går att förbereda, dels känns det extra festlig med de olika tillbehören (orginalreceptet tror jag kommer från en gammal Ica Buffé-tidning)
Blanda crème fraiche och philadelfiaosten. Gör en kupa av blandningen mitt på serveringstallriken. Jag gjorde den på fri hand och det gick bra, för blandningen är inte lös