Fermenterade grönsaker recept

Syrade grönsaker

Syrade grönsaker

Forskning har även visat att fermenteradegrönsaker ökar järntillgängligheten i en måltid. Jag älskar syrade grönsaker
Syrade grönsaker

Syrade grönsaker

Syrade produkter, så kallade fermenterade livsmedel, är otroligt gynnsamt för tarmmiljön. Satsa på syrade grönsaker, isterband, thailändsk fisksås, yoghurt, smetana och liknande
KIMCHI!!!

KIMCHI!!!

Om du inte vet vad Kimchi är så är det en fermenterade kålsallad med mycket chili och andra göttigheter, det är en stapelvara i det koreanska köket och äts till nästan allt
Misosoppa med vegansk dashi

Misosoppa med vegansk dashi

ex natto (fermenterade sojabönor), Tsukemono (inlagda grönsaker) och även ättiksinlagda japanska plommon (kallat Umeboshi)
Dumpling, Gyoza, jiaozi, små goda knyten

Dumpling, Gyoza, jiaozi, små goda knyten

Korea= mandu, gärna fyllda med kimchi (fermenteradegrönsaker). Fick för några dagar sedan äta världen godaste dumpling, gyoza, TACK Micke för all din japan inspiration

Slipp allergier och hösnuva naturligt

Ät probiotikatabletter och surkål eller andra fermenterade livsmedel och drick kombucha. Studier har till exempel visat att de som äter mer frukt och grönsaker har mindre besvär med astma än de som dricker mer läsk och äter hamburgare
Anka med kryddig apelsinsås och svart vitlök

Anka med kryddig apelsinsås och svart vitlök

Skär upp ankbröstet och lägg det ovanpå de varma grönsakerna, häll på sås och strö över grovt krossad sechuanpeppar och mycket tunt skuren svart vitlök
PS Klassiker: Kimchi

PS Klassiker: Kimchi

Använd händerna för att blanda alla ingredienser tills grönsakerna är jämt täckta med röd kryddpasta
Koreansk wok

Koreansk wok

Jag passade också på att använda mina fermenterade svarta sojabönor. Woka grönsakerna vartefter i stekpanna med het olja