Rör därefter ner gelatinblandningen i resten av moussesmeten och blanda ordentligt. Så idag kör vi helt efter ett av herr Mårtenssons favorituttryck "Gör om, gör rätt" och vi börjar med en gammal klassiker, laxmousse eller laxpaté som den också kallas
Den stelnar helt utan majsstärkelse eller gelatin och är således helt glutenfri och perfekt för alla vegetarianer som inte gillar tanken på någon liten tillsats från ett torkat grisöra…
Låt cirka en deciliter av jordgubbspurén koka upp och smält gelatinbladen i purén. Blanda noggrant och blanda i resten av gelatinbladen i jordgubbspurén
Klart i topp fem av mina favorit recept. Inget gelatin som ska smältas och röras ner med risk att det hinner stelna på vägen och bli trista små klumpar i slutresultatet
Blanda bär och gelatin i gräddet under omrörning. ca 100 g frysta blåbär eller andra av dina favorit bären. 4 gelatinblad eller 2 tsk gelatinpulver. Lägg under tiden gelatinen i en liten skål och blanda med 1-2 msk kallt vatten. 180 - 200 g favorit chokladen. 4 gelatinblad eller. 2 tsk gelatinpulver
Jag älskar att göra tårtor i vackra silikonformar, och den här har blivit min favorit. Sen är det björnärsgelé och kladdkaka, men tyvärr glömde jag gelatinet i puréen och det rann ut på hela fatet,men man kände smaken och jag hade färska björnbär till som gav syrlighet
Just den här tårtan har samlat några av mina favoriter. Men genom att blanda upp grädden med mascarpone och ev även lite gelatin så gör man den bättre att spitsa med och den håller formen bättre och längre
Testa dig fram och hitta din egen favorit. Den innehåller nämligen naturligt karragen och ett alternativ till gelatin och är perfekt för puddingar, krämer och
Har provat att göra om receptet på en av mina favoritdesserter, den här pannacottan består egentligen av både choklad och vanilj, men provade att göra den med bara vanilj denna gång