Kvällen avslutades med middag med franskt tema med ostar till förrätt, ostron, vinkokta musslor och falskasniglar till varmrätt och en vaniljkräm med bär till efterrätt
musslor ~ sniglar ~ "falskasniglar"~ champinjoner) och det gick faktiskt hur bra som helst. När jag flyttade till Lysekil var då jag på riktigt började laga mat
endivsallad med ädelostkräm beströdd med några granatäpplespärlor, falska hoppande djävlar, (dvs sniglar inlindande i bacon grillade i ugn och en sås, baserad på fransk senap Maille Provençale, att doppa dessa i) samt stekt chorizokorv på tunna rostade skivor av surdegsbröd
Fick klippa ner den falska flädern lite till för den skuggade lite för mycket. Riktigt tänkt men sniglarna/snäckorna tuggade i sig så mycket av gurkorna så salladen har fortsatt att trona i ensamt majestät i den pallkragen
Är du osäker på sniglar så testa detta istället. Ikväll åt vi en vitlöksstinn rätt. Så nära du kan komma den riktiga varan, utan att behöva bekymra dig för vad du äter