Förvälla bönor recept

Bönor, Ärtor & Linser

Bönor, Ärtor & Linser

Groddar av kikärtor och sojabönor ska förvällas innan de serveras. Bönor och linser är resurssnåla. Ur näringssynpunkt är bönor och linser rena fyndet, de innehåller näringsämnen som järn, B-vitaminer, kostfibrer, kalcium och protein
Sköna bönor

Sköna bönor

Gröna bönor och rökt fläsk är en underbar kombo, jag kan inte förklara varför men det blir helt enkelt godare tillsammans än var för sig
Ugnsbakade bruna bönor

Ugnsbakade bruna bönor

Sök MatSkap på én på bönor kan verkligen variera. Efter undersökningar och provkok har jag funnit att Gogreen har de bästa bönorna
Karibisk gryta med rotfrukter och bönor

Karibisk gryta med rotfrukter och bönor

200 g kokta svarta bönor (se här) alternativt 1 tetra eller en normalstor burk konserverade svarta bönor. Tillsätt bönorna och låt grytan koka i ca 5 minuter till. 200 g kokta svarta bönor (se här) alternativt 1 tetra eller en normalstor burk konserverade svarta bönor
Pastasallad med bönor

Pastasallad med bönor

Blanda pastan med sallad, avrunna kidneybönor, lätt förvällda haricat verts och fint hackad purjolök
Burrata med gröna bönor och svensk pesto

Burrata med gröna bönor och svensk pesto

Lägg upp burratan på ett fat med bönorna. Förväll bönorna i lättsaltat vatten i 1-2 minuter och skölj med kallt vatten. 3 burrata400 g blandade bönor t ex sugar snaps, sockerärtor, haricots verts, edamamebönor (tinade)olivolja av god kvalitéflingsalt och svartpeppar
Chilirevben

Chilirevben

Koka upp lätt saltat vatten och förväll de gröna bönorna i 5 min och sockerärterna i 3 min. 200 g gröna bönor (haricots verts)
Köttfärsfyllda paprikor

Köttfärsfyllda paprikor

Spola av bönorna med kallt vatten i ett durkslag och tillsätt dem i färsen tillsammans med 1 dl vatten. 400 g svarta bönor
Vegetarisk paj

Vegetarisk paj

Skölj bönorna och strö dem och osten över resten av fyllningen. 190 g kidneybönor. Mät upp mjöl och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad
Kycklingsallad

Kycklingsallad

Knaperstek baconet, rosta pinjekärnorna och rensa, dela och förväll de gröna bönorna. 150 g gröna bönor, lätt förvällda. 150 g gröna bönor, lätt förvällda