Förrätt, höstmat, Svamp, Toast. Jag gjorde snittar till en middag på jobbet idag, och kände för att göra något annat än den klassiska toast skagen som både efterfrågas och görs lite på rutin ibland
Västerbottenstoastmed hummerröra. Och här kommer några tips på förrätter från året som gått, både vegetariskt och ickevegetariskt, med kött och med fisk
Det här tycker jag är en riktigt lyxig och mycket god förrätt. Utvecklad, mycket frisk, söt smak med inslag av honung, svamp, torkade aprikoser och citrusmarmelad
Förrätter, Vegetariskt Tagged. Denna enkla macka medsvamp är en dröm. Den största överraskningen var att torkad svamp smakade precis som färsk efter lite blötläggning
Lägg toastarna på tallrik och fördela den stekta svampen ovanpå, ringla på lite av vitlökscreme fraichen och riv över parmesan och lite sallad, servera
Förrätt. Klassisk toast skagen med handskalade räkor, toppad med löjrom. I dagens inlägg så presenterar jag de senaste fyra årens nyårsmeny och ett genomgående inslag är ju toast skagen (som jag älskar) och pannacotta, men i år kommer det att bli ändring på det
Vill ni ha massor med uppslag på olika sorters förrätter så kan ni ju alltid kika in i min alldeles egna förrätts-kategori, där hittar ni lite gott och blandat
Skagentoast – en klassisk förrättmed smak av kräftskiva. Toastmedsvamp- och äppelröra. Säsongens alla goda rotfrukter, grönsaker och svamp kommer väl till pass i soppor
Skagentoast – en klassisk förrättmed smak av kräftskiva. Toastmedsvamp- och äppelröra. Skogarna är fulla medsvamp och det är en underbar tid för alla oss skogsmullar som gärna myser omkring bland mossa och stubbar i jakt på skogens gula guld
Den andra förrätten jag gjorde på nyår var kantarellkanapéer. Från början hade jag tänkt göra kantarellbruschetta eller toast, men det slutade med ett eget litet experiment som blev riktigt gott om man gillar kantareller
Detta är ett bra alternativ som förrätt eller som en vegetarisk rätt. När jag gjorde inlägget "Gratinerad chevretoastmed smörstekta kantareller" så fick jag frågan av Linnea om man kunde göra en glutenfri variant på detta och så klart började min hjärna spinna direkt och därav kommer detta inlägg