Matjessill – till lunch eller som förrätt. Nattfisket, ordvitsarna, champagneprovningarna, kalixlöjromen, badmintonen, matlagningen, den hemgravade laxen, det självuppfödda lammet, fler ordvitsar och solbadandet avlöste varandra
Förrätt. I morgon väntar en tur till landet och kalas för minstingen hos en kompis. Ugnsbakat lamm med konfiterad potatis och mammas gooooda såsHacka räkor (från gårdagens skaldjusrfat) och blanda med Västerbottensost (här var det frysrensning så gå nu inte och köp denna ost utan ta det ni har)
Förrätten består av en whisky ute vid grillen. Det senaste årets absoluta favoriter är bogbladsfilé och flapmeat från Frölunda Lilla Saluhall och tomahawker från Lammet & Bonden
Ska den serveras tillsammans med kött som också ska tillagas i ugn går det bra att göra potatisterrinen tidigare under dagen och sedan förvara den i kylen, och värma på den medan den nyligen ugnsstekta köttbiten vilar i folie, medan förrätten serveras
Skiva upp rulltårtan med en vass kniv och servera som förrätt. Tillsammans med mängder av ägg, ostar, smör, lax, räkor, lamm och annat som hör Påsken till, blir det inte så höga kolhydratvärden på det stora hela
Förrätt skall man väl också ha på bordet och i ovan inlägg finns recept på Cajunkokta havskräftor enligt en så kallad “Crawfish boil” vilket innebär att potatis, lök, vitlök och kräftor kokas i en buljong smaksatt med Cajunkryddor