Innan maten bjöd vi på bubbel (en av mina favoriter) och cider (eller äppeldryck med ciderkaraktär som det heter) samt lite snittar istället för en förrätt
Det funkar även att käka den som förrätt, vi klurade lite till och kom fram till att ansjovis borde ju göra sej alldeles ypperligt att ha i den då och ett glas iskall öl till och kanske en skiva kavring vid sidan
förrätt, lunch, middag". De färdiga tortillabröden man köper innehåller mest vetemjöl och förutom att det är snabba kolhydrater så funkar de ju inte att äta om man är glutenallergiker eller känslig mot gluten
Portionerna såg enorma ut på tallrikarna men det är mycket luft i och maränger är inte mättande så det var inga som helst problem att få i sig, inte ens efter god förrätt med fyllda ägg och blomkålssoppa och lika god varmrätt med kalkon
Vi blev väldigt nöjda med alla smakerna, speciellt den med päron och chevre som vi var helt överens om hade suttit fint som drinktilltugg, förrätt eller varför inte som en efterrätt till ett gott dessertvin
Innan förrätten hade lekledaren Malin, fixat lekar och bland annat "snåttrat" till världens trasselsudd av snören, och i den skulle man finna sin bordsdam resp
Årets bidrag från Mårtenssons till "förrätter som passar till nyårsafton" en denna ljuvligt ljusgröna fänkålssoppa, matchad med rosa räkor och några gröna spröt från fänkålen på toppen
Eventuellt gör jag en liten lätt förrätt, men där har jag inte bestämt mig ännu. Jag har just planerat, skrivit ned och beställt all mat till helgens kalkonmiddag
Om man äter tar en aperitivo på en bar eller en antipasto (förrätt) på en restaurang får man ofta inlagda sardeller på en tallrik eller direkt på en brödbit
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet