) Vi har ju kört lite av ett menyförslag vad gäller påskmenyn denna veckan upptäckte vi, det började med sillen, fortsatte med efterrätten för att sedan komma en varmrätt, så nu fattas ju bara förrätten
Passar perfekt som förrätt. Smält smöret och blanda det i en bunke. Påsken är förbi och jag vill delge er om ett recept på en silltårta som är helt fantastiskt god
Skiva upp rulltårtan med en vass kniv och servera som förrätt. Inte i form av Påskägg fulla med godis eller bröd, men gärna en inlagd sill och någon god dessert
till något som kan serveras som förrätt eller på snittar till champagne. Det var en riktigt fin sill. Nu råkar vi vara både paté- och pastejälskare i min familj, och det var en ren fröjd att se hur barnen glupskt smaskade i sig tjocka skivor bröd, täckta med smör och generösa lager kycklingleverpastej
Till förrätt, huvudrätt, efterrätt, som bufférätt, på utflykten, i lunchlådan, ja när som helst. Passade perfekt till ägg och sill men även till köttbullarna och prinskorvarna
Sedan blev det lite påskbuffé som förrätt trots att vi bara var fem personer. Naturligtvis sill och ägg men även paté och lufttorkad skinka med citroncrème
Där förlorade maträtten slutligt sina prickar och ringar och kom där och då att införlivas i engelskan som "smorgasbord", idag synonymt med bufféservering och ingen minns längre att det en gång var en svensk förrätt
Passar bra till midsommarlunchen, som en somrig förrätt eller bara när du vill lyxa till det lite. Smält smöret, häll det över brödet och mixa lite till så det blandas ihop