I lördags gjorde jag en förrätt med kokta rödbetor och trots att det var ren improvisation och jag var lite skeptisk till smakkombinationerna, så blev det jättegott
Nu var det dags för den första förrätten, en betsallad. Smörstekta pilgrimsmusslor. Skala en av rödbetorna och skiva halva betan tunt på en mandolin, lägg skivorna i kallt vatten
Förrätten var nästan allra godast. Tartlett med getost och rödbeta samt marinerade pilgrimsmusslor och havskräftor med tryffelvinaigretteSmå pajformar kläddes med en deg och förgräddades i ugn
Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstrade pilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Förrätt. Att göra en puré på rostade rödbetor med brynt smör är grymt, se mitt förra inlägg. Fentimans Shandy (nr 1911) Helstekt hjortrygg - med de berömda rödbetorna Perfekt stekt hjort med variation på rödbeta, toppmurkla och rökig chokladsky
Förrätt. Marinera pilgrimsmusslorna en stund i citronsaften. Förrätten. Stek pilgrimsmusslorna i ordentligt med smör tills det blivit vackert gyllenbruna, ös då och då med steksmöret över, salta och peppra och lyft pilgrimsmusslorna upp av stekpannan och lägg på faten eller tallrikarna
Förrätt. Stekta pilgrimsmusslor, vit sparris med gräslökshollandaise. Lammkronan serverar du tillsammans med en rotsakspytt, jag har tärnat några rödbetor, palsternackor, morötter och en kungschampinjon