Förrätt pilgrimsmusslor rödbetor recept

Rödbetor

Rödbetor

I lördags gjorde jag en förrätt med kokta rödbetor och trots att det var ren improvisation och jag var lite skeptisk till smakkombinationerna, så blev det jättegott
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Nu var det dags för den första förrätten, en betsallad. Smörstekta pilgrimsmusslor. Skala en av rödbetorna och skiva halva betan tunt på en mandolin, lägg skivorna i kallt vatten
Nobelmiddag

Nobelmiddag

Förrätten var nästan allra godast. Tartlett med getost och rödbeta samt marinerade pilgrimsmusslor och havskräftor med tryffelvinaigretteSmå pajformar kläddes med en deg och förgräddades i ugn
Intervju med Johan Kullberg

Intervju med Johan Kullberg

Förutsatt att ungarna har tänder och gillar allt så hade jag nog börjat med en förrätt på rökta musslor och grillad pilgrimsmussla
Pilgrimsmussla, Fasan och Rödbeta är helgens meny.

Pilgrimsmussla, Fasan och Rödbeta är helgens meny.

Förrätt. Marinera pilgrimsmusslorna en stund i citronsaften. Förrätten. Stek pilgrimsmusslorna i ordentligt med smör tills det blivit vackert gyllenbruna, ös då och då med steksmöret över, salta och peppra och lyft pilgrimsmusslorna upp av stekpannan och lägg på faten eller tallrikarna
En liten smakbit av det Norska landskapet på Östlandet.

En liten smakbit av det Norska landskapet på Östlandet.

Förrätt. Stekta pilgrimsmusslor, vit sparris med gräslökshollandaise. Lammkronan serverar du tillsammans med en rotsakspytt, jag har tärnat några rödbetor, palsternackor, morötter och en kungschampinjon