I lördags hade vi gäster här och då bjöd vi på denna förrätt. (Jag som inte äter pilgrimsmusslor bytte dem mot halloumi)4 port. 12 stora pilgrimsmusslor2 färska fänkålsstånd2 msk smör1/2 msk socker2 citronersalt och pepparGarnering. 12 stora pilgrimsmusslor. 2 färska fänkålsstånd
Åt grillade pilgrimsmusslor med fänkål till förrätt idag, det var så gott. Salta och peppra musslorna, skiva fänkålen i tunna strimlor och stek i smör, salta och peppra samt pressa i saften av en citron
Allt från hemgjorda piroger, sötpotatischips med pilgrimsmusslor, rökt paprikasoppa med flera. Av dessa var min favorit en kallrökt lax med clementiner, selleri, fänkål och valnötsolja
Den enda ändringen jag gjorde var att ha i kräftstjärtar för att göra det lite matigare och göra dubbel sats, eftersom ursprungsreceptet var en förrätt
Som förrätt tillredde jag stekta pilgrimsmusslor med fänkål och apelsin. Kunde ha varit bättre om fänkålen och apelsinen hade inkorporerats i en risotto