Förrätt parmaskinka med fetaost recept

Nyårs Meny 2016

Nyårs Meny 2016

Förrätt. Inbakad fläskytterfilé medparmaskinka. Lägg ut skinkan omlott på plasten och täck med soltorkad tomatkräm, smulad fetaost och basilikablad
Nyårsmenyn så här en vecka senare...

Nyårsmenyn så här en vecka senare...

Förrätt. Linda in oxfilén medparmaskinka. Nyårslunch bjöd på pasta med kallskuret och soltorkade tomater, bulgarisk fetaost (den bästa enligt mig) tomater, fylld färsk pasta tortellini
Tjejfest på en torsdag!

Tjejfest på en torsdag!

Till förrätt tog jag ett recept som var med på "Halv åtta hos mig" för någon vecka sedan. Kyckling medparmaskinka och balsamsås
Skogsrullar

Skogsrullar

Kan serveras som förrätt eller tilltugg. Mixa ihop fetaostenmed oliver, jogurt, olja och kryddorna till en jämn smet
God mat

God mat

Till förrätt åt vi bruchetta och små piroger fyllda med hackade oliver, rödlök o h fetaost, man doppar dem i sweet chili sås, supergott
Goda starters

Goda starters

Istället för förrätt brukar jag ibland göra några goda starters eller snittar. Överst ser ni tortillarullar med chevré, parma och pesto, i mitten chips med olivröra och längst ner fetaostmed vindruvor
Räddarna i Skafferiet

Räddarna i Skafferiet

förrätter. parmaskinka eller serveras tillsammans med svalkande vattenmelon som sallad. och spontana middagar blir ännu härligare med en bra laguppställning i

Grillad parmaskinka med getost/fetaost

Lägg ihop två skivor parmaskinka och räta ut dem. 8 skivor parmaskinka. 4 bitar getost eller fetaost. Lägg sedan på en bit ost och båda löksorterna

Zucchini/Squash

Ibland gör jag en slags dekonstruerad variant där jag tar skivor av stor zucchini och varvar med skivor av aubergine, tomat och dessutom mozzarella eller getost till små vackra och goda torn som gratineras i ugnen med några droppar olivolja över sig och serveras till kött eller fisk eller som en förrätt, kanske medparmaskinka

FYRA favoriter

Lägg lagom mängd peso, färdig köpt eller egen gjor, på en skiva parmaskinka och rulla ihop. Ta ut rundlar ur formfranska, toppa med tapenaden

Middagsinspiration till helgen

Förrätten bestod av en sallad med tomat, paprika och fetaost, brieost inlindad i kallrökt lax och små hembakade tunnbröd med chevre, fikonmarmelad och parmaskinka