Lägg ut två skivor parmaskinka på varje halva. Ta en bunke och lägg i crème fraiche och färskost. ) Den här förrätten kan ju varieras med en mängd olika fyllning och passar även till utflyktsmat eller som buffémat om du skär lite mindre bitar av rullen
Lika tacksam är förrätten med en skållad tomat och citronsmakande färskost inlindad i parmaskinka. Bara som den är, eller kanske med ugnsrostad parmaskinka och ett pocherat ägg
Gratinerad brie med ruccola, parmaskinka, crema de balsamico och solrosfrön. ½ dl färskost. Och här kommer några tips på förrätter från året som gått, både vegetariskt och ickevegetariskt, med kött och med fisk
Till förrätt blev det tre olika tilltugg som serverades tillsammans med champagne. Smakkombinationen dadlar, färskost och parmaskinka är en riktig höjdare
Vill man ha en mer arbetad förrätt/tilltugg så rullar man in lite ostkräm i skinkan innan servering. Skärtorsdagsmiddagen innehöll inte bara ägg, lax och räkor utan vi hade även lite parmaskinka med en tillhörande ostkräm
Blanda creme fraiche och färskosten och klicka i mitten på flarnen. Till förrätt gjorde jag dessa små smördegflarn som blev jättegoda och riktigt snygga
En lättgjord, frisk och härligt smakrik förrättssoppa, som du serverar festligt i snygga glas. Lägg ut lovbiffarna på en skärbräda och lägg en skiva parmaskinka på varje
"En god och varm förrätt för fyra eller en mättande middag för två. Parmachips2 chips/portion 8 skivor parmaskinka Lägg skivorna lite slarvigt på en plåt med bakplåtspapper. Frasig ostpirog4 st 4 smördegsplattor (frysta)1 dl riven Allerum Grevé75 gr Philadelphiaost, naturell1 dl hackad persilja1 ägg - uppvispatsalt och svartpepparsesamfrön till garnering Blanda den rivna osten med färskosten och krydda med persilja, salt och svartpeppar. 8 skivor parmaskinka
Till förrätten. Bred generöst med färskost på bröden. 75-100 g färskost med vitlök och örter. 6 tunna skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka. 75-100 g färskost med vitlök och örter. 6 tunna skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
Det här är en förrätt som jag åt på en studentmiddag för inte så länge sen. Lägg ut parmaskinkan på en skärbräda och fördela ut färskosten på varje skinkskiva