Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkade skinkanmedmelon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Det här är väl en av de lättaste förrätter man kan servera. ) Skär melonen i vackra klyftor och bitar som du ser på bilden och lägg på skivor av italiensk lufttorkad prosciutto eller spansk jamón serrano eller tysk Katenschinken som är en kallrökt god skinka
Melonsoppan serverades till förrättmed jordgubbscoulis och lufttorkad skinka. Vi valde en sammansatt meny där det ingick flera förrätter, en varmrätt och några desserter
Förrätt serverar jag. Kan jag bara säga vår fantastiska Dessert från EM Varma äpple fyllda med plommonkompott, skalad Ananas som är skårad och fylld med vår egen glace som består av blåbär, rabarber, på detta blir det fikon, egen gjord Vaniljsås och en klyfta av galia melon
Båda salladerna kan avnjutas som de är, till en måltid eller som förrätt till en finare middag. Melonerochskinka är ljuvligt gott tillsammans ochmed en härligt grön vinägrett blir salladen en fröjd både för ögon och smaklökar
Vi hade den som förrätt men den fungerar lika bra som lunch. Jag vet att de flesta recept på detta förordar Parmaskinka men jag tycker nog att det går bra med de flesta lufttorkade skinkor som finns att köpa
Passar också jättebra som förrätt tillsammans med kallrökt skinkaoch örtrostade krutonger. Blanda i vinägern och olivoljan och smaka av med salt och svartpeppar
Kan även funka som förrättmed lite lufttorkad skinka o melon till. Repa av bladen från myntan, pressa ut limesaften o kör detta med sockerlag och rom i mixer till bladen är finfördelade
Jag åt en god sallad till lunch både på söndag och måndag med rester från fredagens förrätt. Istället för att rulla in spenat och oströra i lufttorkad skinka la jag upp allt på en tallrik tillsammans medmelon, gurka och tomat