De går även bra att förbereda dagen innan (blir ännu godare när de fått stå och dra till sig), förvara i kyl i burk med lock eller på fat med plastfolie över, garnera med dill innan servering
Där förlorade maträtten slutligt sina prickar och ringar och kom där och då att införlivas i engelskan som "smorgasbord", idag synonymt med bufféservering och ingen minns längre att det en gång var en svensk förrätt
Passar bra till midsommarlunchen, som en somrig förrätt eller bara när du vill lyxa till det lite. Imorgon är det Midsommarafton och många kommer liksom jag kommer att fira en klassiskt midsommar med sill och nypotatis
Idag tänkte jag dela med mig av ett recept som jag ursprungen hittat på Arla och som är en perfekt liten förrätt året om som går alderless utmärkt att förbereda
Här är en matjesillsröra som passar perfekt som förrätt. Förrätt. Matjesillmed en liten twist. Vi har länge försökt få till en fika, men med krockade scheman är det inte helt lätt, så vi kör en frukost istället, och det är ju minst lika mysigt det
Där förlorade maträtten slutligt sina prickar och ringar och kom där och då att införlivas i engelskan som "smorgasbord", idag synonymt med bufféservering och ingen minns längre att det en gång var en svensk förrätt
Man kan servera dem som förrätt, fika, efterrätt, kvällsrätt och även som huvudrätt. Kanske kan det vara ett alternativ att servera matjesillen på en våffla tillmidsommar tillsammans med skivad färskpotatis, gräddfil och klippt gräslök