FIKONMED SERANOSKINKA GETOST OCH HONUNG. Jag blev bokad för att göra en trerätters för släkt och vänner och tog med mig mästerkockskolegan Andreas in i köket
Även så här års vill man ibland ha en lagad varm förrätt och då är det få som slår den här. Kombinationen av varm getost medfikon och en sås på socker, rödvin och balsamvinäger är riktigt bra
Västerbottenost är ju perfekt, å med den ska jag fixa en riktigt svensk och mumsig förrätt. Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Den passar faktiskt lika bra till förrätt som till en osträtt efter maten. Hustrun blev helt lyrisk över mitt påhitt att kombinera chèvre med serrano och balsamicoreduktion
Dela fikonen i klyftor och arrangera på ett ugnsfast fat. Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honung och ställ in i ugnen tills allt får fin färg
Eller varför inte servera detta som en förrätt. Jag har fortfarande tankarna kvar i Barcelona där jag och Simon promenerade runt i ett ljummet klimat med liv och rörelse runt oss hela tiden
Dela fikonen i klyftor och arrangera på ett ugnsfast fat. Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honung och ställ in i ugnen tills allt får fin färg
Med en touch av grädde, valnötter, basilika, sältan från bacon och söta fikon blir det verkligen en komplett pastarätt som passar perfekt till lunch, middagar och även som en förrätt vid större middagar