Gott till stekt lax. Förrättssallad med grapefrukt, ruccola och hasselnötter. Ett bra sätt att få in mer grönsaker i vardagskosten är att äta sallad till förrätt
tonfisk, lax och kungsfisk. Först ut är kokta rödbetor som jag delade i mindre bitar, toppade med chèvre, hackade hasselnötter och så ringlade jag lite honung över
Till förrätt serverades nässlor på tre sätt. kallrökt lax med nässelcrème, nässelomelett med apelsinsmör och rostade hasselnötter och så den goda soppan förstås som värmde gott i den lite kyliga kvällen
Idag tänkte jag dela med mig av ett recept som jag ursprungen hittat på Arla och som är en perfekt liten förrätt året om som går alderless utmärkt att förbereda
Fyll även med räkor, kyckling eller lax. Är även gott med rostade hasselnötter, mandel, solroskärnor eller pumpakärnor eller vad du nu har hemma i skåpet
Receptet kan dubblas om gästerna är många, rätten är tänkt som ett inslag på en buffé eller förrätt. Bakat ägg med rökt laxsnittarLättgjort och festligt med härligt rika smaker - ett annorlunda sätt att servera påskäggen
Förrätten gjorde familjen Åström/Wik. En variant av toast skagen, fast med varmrökt lax. Häll upp i ljumma glas och toppa med blåbär, en stor kula glass och hackade hasselnötter på toppen
Förrätten. "Lax à la royale". * Valnötter och hasselnötter förvarades i sand fuktad med saltvatten. Förrätten består av kroketter, rissoler eller krustader
Paleo Meny Förrätt Kallrökt lax med avokado och pepparrotsröra. Lägg upp den kallrökta laxen och baby spenaten tillsammans med avokado och pepparrotsröran snyggt på tallrikar och servera
Till förrätten. Laxtournedos med gräddstuvad purjo och svensk pesto. Till förrätten. Lax. Putsa bort slaksidan på laxen så du får en jämnrund filébit kvar - frys in putset och använd till tartar eller gryta senare
En lättfixad förrätt eller drinktilltugg med smaker som kan varieras i det oändliga. Laxtartar. Finhacka laxen och blanda med den finhackade löken, rom och dill
Jag försöker åtminstone hålla nere mängden för varje rätt och mycket kan vi göra förrätter eller goda luncher/fruncher av under kommande juldagarna, så egentligen gör det inget att det blir lite över
Menyn är traditionellt svensk med betoning på fisk och skaldjur, bl a sill och strömming, ostron, rökta räkor, varmrökt lax, skarpsill, Biff Greta och jordgubbar med vaniljglass (varmrätter
Såsen är även underbar att äta kall som förrätt med grönsaksstavar. Kvällen till ära blev det till middag en ugnbakad lax med en jättegod hemmagjord ärtpesto