Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honung och ställ in i ugnen tills allt får fin färg. Det här blir lagom som förrätt till 4 personer eller en lättare middag för 2. 4 färska fikon1 msk flytande honung1 bit blåmögelost (getost är också gott. 1 dl valnötter. 1 msk flytande honung. 1 bit blåmögelost (getost är också gott. 1 dl valnötter
Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honung och ställ in i ugnen tills allt får fin färg. Det här blir lagom som förrätt till 4 personer eller en lättare middag för 2. 4 färska fikon1 msk flytande honung1 bit blåmögelost (getost är också gott. 1 dl valnötter. 1 msk flytande honung. 1 bit blåmögelost (getost är också gott. 1 dl valnötter
Vänd rabarberbitarna i honung och rosmarinblad i en ugnsfast form. 2 port lätt lunch eller som förrätt till 4 port. ca 1 msk honung eller lite mer. ca 1 dl valnötter, några grovt hackade – några hela (kan ersättas med rostade solrosfrön eller pinjenötter för nötfritt alt. 150 g getost. 1 tsk honung. 2 stjälkar rabarber skurna i bitar 0,5 – 1 cm ca 1 msk honung eller lite mer. ca 1 dl valnötter, några grovt hackade – några hela (kan ersättas med rostade solrosfrön eller pinjenötter för nötfritt alt. 150 g getost. 1 tsk honung
Chèvre chaud, en klassisk förrätt. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, strö ev över ströbröd, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen
För ett tag sedan gjorde jag en god förrätt. Jag skar en bit som jag ringlade flytande honung över. Sedan lade jag upp getosten på en bädd av ruccola samt hade några hackade valnötter över, samt ett halvt fikon som tillbehör
Blanda ihop getosten med creme fraiche och honung med en gaffel, salta och peppra. Bre på getostblandningen på brödskivorna, lägg på en näve ruccola och några skivor gulbetor
Ni vet förrätten vi fått dras med sedan den slog igenom för femton år sedan och fortfarande var god. Men nu är det inte getost och honung som gör denna rätt
Om man vill ha en lättare, vegetarisk förrätt kanske man kan testa att servera en liten portion av denna goda grönkålssallad med blåmögelost, äpplen och valnötter, eller testa fetaostgratinerade rödbetor med honung och pumpakärnor
Som jag berättat innan så är det ju påskrecept det handlar om nu och om jag får säga det själv så är ju i alla fall färgerna på den här härliga förrätten väldigt "påskiga"