Jag passade på att göra två pajer på samma gång och gräddade båda samtidigt i varmluftsugnen. Här kommer alltså en klassisk ost- och skinkpaj, men i glutenfri tappning och med tillägg av soltorkade tomater och lite extra goda kryddor
Casablancatårta med daim. Jag har gjort min egen variant på Casablancatårtan och använt hackad daim i glassmeten mellan de spröda marängbottnarna som sedan toppas med vispad grädde och banan
Stickan du provar om de är torra, bör vara torr den med, när du dragit ut den. Häll florsockret i en skål, fördela sedan de rumstempererade smöret med fingrarna
(Enklast är att lägga ett bakplåtspapper över och platta ut med kavel. Fördela smeten på 2 plåtar med bakplåtspapper och bred ut till ett tunt lager. ) Strö på flingsalt och sesamfrön, grädda i varmluftsugn 150 grader ca 1 timme
Vispa ihop grädde och ansjovisspad med en nypa salt och peppar – efter behag. Täck din Jansson med ett lager aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg i ugnen
Blanda proteinpulvret med kvargen och vattnet till en klumpfri smet. Endast 130 g kcal per muffins med hela 11 gram protein. 30 g vassleprotein med vaniljsmak (proteinpulver). Sätt på ugnen på 160 grader varmluftsugn. 30 g vassleprotein med vaniljsmak (proteinpulver)
Alla delar tar lite tid att göra men med lite planering kan man förbereda mycket. Kavla ut degen på en plåt, jag använder plastfolie över degen medans jag kavlar
Paj är ju så smarrigt och en perfekt lchf rätt med mycket smarr i. Vi hade en purjo i kylen som var tvungen att ätas upp snart så den fick vara med och då passar det ju utmärkt med broccoli till också
Jag använde en varmluftsugnmed fläkt, så beroende på ugn kan de behöva någon timme till. Du får skrapa ner smeten från kanterna några gånger medan du mixar