Förbereda rätten dagen innan recept

Dagens recept: Vegetarisk moussaka

Dagens recept: Vegetarisk moussaka

Aubergine, zucchini och champinjoner ska alla stekas på ganska kraftig värme därför att de innehåller så mycket vätska, som först måste avdunsta innan de börjar ta färg
Dagens recept: Inbakad fläskfilé

Dagens recept: Inbakad fläskfilé

Finare och festligare blir rätten om du byter ut champinjonleverpastejblandningen mot en kraftig murkel- eller kantarellstuvning
Dagens recept: Dianas stek

Dagens recept: Dianas stek

Du kan också laga rätten på samma sätt med biffar av köttfärs, som då bör vara outspädd och okryddad - alltså ren färs som du helt enkelt formar till biffar
Dagens recept: Biffpanna för två

Dagens recept: Biffpanna för två

Rätten kan göras även på enklare kött. Låt dem då först rinna av ordentligt innan du klyftar dem. Du kan också hetta upp rätten i ugnen
Dagens recept: Fin laxaladåb

Dagens recept: Fin laxaladåb

Aladåbgelén ska helst vara helt glasklar för att rätten ska framträda till sin bästa fördel. Sila spadet mycket noga innan du slår det i aladåbformen
Dagens recept: Pepparrotskorv

Dagens recept: Pepparrotskorv

Var försiktig med värmen, rätten ska småputtra och inte koka. Pigga upp grytan med litet extra av dessa ingredienser innan du serverar den
Dagens recept: Lök- och potatisgratäng

Dagens recept: Lök- och potatisgratäng

Kläm gärna ur så mycket vätska du kan ur den rivna potatisen innan du lägger den i formen. DAGENS RECEPT 15-03-21. Grädda rätten i ugn vid 175 grader ca 1 timme eller tills gratängen fått färg och potatis och lök känns mjuka. Ca 20 minuter att förbereda. Grädda i ugn vid 175 grader ca 45 minuter eller tills potatisen känns mjuk och rätten fått lätt färg
Dags för lite kyckling, kanske en drink på det?

Dags för lite kyckling, kanske en drink på det?

Perfekt att förbereda för dej som känner för att bjuda hem någon på middag, ett gott mos eller pressade potatisar passar fint till och suger upp den goda såsen extra bra
Dagens recept: Snabba kaviarlådan

Dagens recept: Snabba kaviarlådan

Annars riskerar du att ytan blir bränd innanrätten är ordentligt genomgräddad. Gör gärna några extra portioner av rätten och frys in i folieformar
Dagens recept: Inkokt regnbågslax

Dagens recept: Inkokt regnbågslax

Du kan frysa in den här rätten. Du kan fylla fisken med en blandning av finhackad gul lök, finhackade tomater, finhackad persilja och litet timjan innan du kokar den i ugnen
Dagens recept: Potatissallad med grönt

Dagens recept: Potatissallad med grönt

Blanda därför aldrig ned dem förrän strax innanrätten ska serveras. Låt rätten stå tills den kallnat. Skölj det kryddgröna och låt det rinna av väl innan du klipper eller hackar det
Dagens recept: Spanska kotletter

Dagens recept: Spanska kotletter

Välj gärna karrékotletter till den här rätten. Låt det bli brynt på ena sidan innan du vänder det. Men låt skyn koka ihop och bli koncentrerad innan du häller den över köttet