Enkel gräddtårta/födelsedagstårta (hur många bitar som helst). 2-3 dl jordgubbssylt. 3 dl grädde. Dela på sockerkaksbotten (den är oftast i 3 delar). 3. Lägg dit lager nummer 2. 2-3 dl jordgubbssylt
Grädda i nedre delen av ugnen, 175º, ca 30 minuter. Låt kallna och dela i 3 bottnar. Vispa upp till fluffig konsistens och bred över botten nummer 2. 3 dl vetemjöl. 3 dl vispad grädde. 3 msk blåbär curd
Tårta nummer 6 och 7 den här veckan. Bara 3 beställningar kvar efter dessa två. 3 stora ägg. 3 msk sirap. Kolla med sticka efter 35 minuter. 300 g mörk kvalitetschoklad. 3 dl grädde. Grovhacka 300 g choklad, lägg den i en bunke som tål värme tillsammans med 3 dl grädde. 3 ägg. Grädda tårtbottnen långt ned i ugnen i ca 30 minuter. Dag 3. 3 stora ägg. 3 msk sirap. 300 g mörk kvalitetschoklad. 3 dl grädde. 3 ägg 2 dl socker
Dottern ville baka en födelsedagstårta med jordgubbar till sin bror. Mandelbotten med citronkräm och smak av fläder 300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor 1 1/2 dl lemon curd, antingen färdigköpt eller en hemmasvängd 1 liter jordgubbar 1. 3. 3
Så idag bjuder jag er alla på födelsedagstårta, och hoppas att ni vill fira med mig. Bred inte grädden ända ut i kanten, då rinner det över när du lägger på botten nummer två
Publicerat 2016-03-21 18. Precis som med förra tårtan hade jag gjort bottnarna själv enligt 3 lika-receptet, men dessa tårtbottnar gjorde jag faktiskt innan jag gjorde bottnarna till tårta nummer två. Det var första gången jag testade 3 lika-receptet och eftersom resultatet blev bra, frös jag in bottnarna för att ha dem till stora S kalas
Nu kommer receptet på min sneda födelsedagstårta. Botten är efter receptet "3 Lika delar". Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg. Om man vill kan man byta ut en 1/3 av mjölet mot potatismjöl, potatismjöl gör att tårtbotten blir mer luftig. Vill du ha chokladbotten byter du istället ut 1/3 mot kakao. -2-3 ägg behöver 1 tsk bakpulver, det blandas tillsammans med mjölet. 3-4 ägg- grädda ca 25-30 minuter. Fyllning nummer 1 - Vaniljkräm. Fyllning nummer 2 - Rabarber & jordgubbsmousse. 3-4 dl socker. Ställ skålen i ett vattenbad (placera skålen över en kastrull med kokande vatten) och tillsätt 3-4 dl socker, efter smak. 3 stora ägg. 2-3 ägg. 3-4 ägg- grädda ca 25-30 minuter
150 g mjukt smör300 g mandelmassa3 st ägg0. 5 dl vetemjöl smör till formen madelspån till formen2 dl vispgrädde1 l färska bär till garnering florsocker att pudra på kakan vid servering 3003 0. 300 g mandelmassa. 3 st ägg. 1 l färska bär till garnering florsocker att pudra på kakan vid servering 3003 0
Den är en hyllning till mig själv, en födelsedagstårta till dagen då jag fyllde tjugosju år. Hallonmoussen gjorde jag bakdag nummer två då chokladbottnarna redan var klara och i frysen
Nu kommer äntligen receptet på min underbara födelsedagstårta. 00 ♥ 2015-03-25. Det kommer från Roy Fares bok "Delicious" och finns i med i något nummer från Hembakat år 2014 också. 330 g vetemjöl. 3 rumsvarma ägg. 350 g rumsvarm mjölk. 300 g nybryggt varmt kaffe. 30 g smör. 3 g vaniljsocker. 300 g mjölkchoklad. 300 g rumsvarmt smör. 330 g vetemjöl. 3 rumsvarma ägg. 350 g rumsvarm mjölk. 300 g nybryggt varmt kaffe. 30 g smör. 3 g vaniljsocker. 300 g mjölkchoklad. 300 g rumsvarmt smör
En nödlösning sent dag nummer två. 6 ägg, 3 dl strösocker, 1 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl, 1 dl kakao, 3 tsk bakpulver. 180 g Daim, 3 dl vispgrädde. 5 dl vispgrädde för att täcka tårtan (+ ev 3 msk vaniljsocker), 1 vit färdigkavlad marsipanlock, 2 paket à 3 st rosa rosor, 1 paket grön marsipan med päronsmak eller annan dekoration efter smak. Grädda mitt i ugnen i 35 – 40 minuter. 3 dl strösocker, 1 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl, 1 dl kakao,. 3 tsk bakpulver. 3 dl vispgrädde. 5 dl vispgrädde för att täcka tårtan (+ ev 3 msk vaniljsocker), 1 vit färdigkavlad marsipanlock, 2 paket 3 st rosa rosor, 1 paket grön marsipan med päronsmak eller annan dekoration efter smak