Ingredienser 12 st skivor kalkonpastrami 500 g färskpotatis 2–3 msk rapsolja 100 g sockerärter salt 1 st salladshuvud, tex crispsallad eller romansallad 1 st grönt äpple 1 dl saltrostad blandning av frön och nötter (finns färdig i butik) ärtskott Pepparrotskräm
Dela färskpotatisen på hälften och lägg i en ugnsfast form, blanda med rapsolja och svartpeppar (spara saltet till servering, det drar ut vätskan ur potatisen och de blir inte lika krispiga)
1 kg färskpotatis 2 msk olivolja salt & peppar ½ dl kapris 3 schalottenlökar ½ dl persilja 2 msk färsk dragon Vinägrett. 2 msk rödvinsvinäger 1 msk dijonsenap 1 dl rapsolja salt & peppar Sätt ugnen på 225°C. - Läs hela inlägget här 1 kg färskpotatis. 1 dl rapsolja
Små söta morötter, färskpotatis och rädisor. ca 900 g färskpotatis. 3 msk rapsolja. 0,75 dl rapsolja. Fördela korv och rädisor på de rostade primörerna 4 portioner. ca 900 g färskpotatis. 3 msk rapsolja
Ukama, Asterix, färskpotatisar eller delikatesspotatisar. Rostad paprika och zucchini. Servera fläskkarrén med den rostade paprikan samt zucchinin, potatisen samt melonsalsan
Rostadfärskpotatis. Tvätta potatisen, färskpotatis tvättar jag med vattenslangen ute i en hink. Tvätta potatisen, färskpotatis tvättar jag med vattenslangen ute i en hink
½ kg färskpotatis eller annan liten delikatesspotatis. smör och rapsolja att steka i. Servera köttet med ugnsrostad potatis, stekta zucchiniskivor, stekta tomater och en fräsch myntasås
2 dl rapsolja1 dl balsamvinäger1 tsk salt2 krm svartpeppar1 kruka basilika,bladen strimlade100 g soltorkade tomater i marinad, strimladeSätt ugnen på 225°. 1 ½ kg delikatesspotatis eller färskpotatis3 msk olivolja1 msk gourmetsalt (jag tog ett smaksatt med örter och rosépeppar)4 salladslökar, strimlade1 stor påse ruccolasallad el. 2 dl rapsolja. 1 ½ kg delikatesspotatis eller färskpotatis