Färska rödbetor med fetaost recept

Färska rödbetor gratinerade med vitost

Färska rödbetor gratinerade med vitost

Lägg rödbetorna tätt på ett ugnssäkert fat. Smula osten och strö över rödbetorna. Koka rödbetornamed skalet på i vatten tills de är mjuka, ca 20 min. 1 kg färska små rödbetor. 150 g smulad Apetina® vitost eller fetaost
Rödbetor med fetaost

Rödbetor med fetaost

örter, färska (gärna timjan). Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Lägg upp på fat och smula över fetaost och servera tillsammans med bröd
Rödbetor med fetaost

Rödbetor med fetaost

Vi brukar göra rödbetormed chèvreost och mandlar eller valnötter. Skala rödbetorna och skär i ½-cm tjocka skivor
Rödbetor med fetaost och timjan

Rödbetor med fetaost och timjan

Blanda i en ugnsfast form tillsammans med olivolja, timjankvistar och vitlök. Strö över fetaost. Krydda med salt och peppar
Bakad rödbeta med hallon, mandel och fetaost

Bakad rödbeta med hallon, mandel och fetaost

900 g färdigkokta rödbetor 2 msk hel kummin 100 g sötmandel 3 nektariner 1 förp fetaost (à 200 g) 125 g färska hallon färsk körvel färsk bladpersilja olivolja salt

Färska rödbetor med pasta och feta

Sen började vi fundera över om vi inte skulle kunna kombinera de färskarödbetornamed feta utan att gratinera i ugnen, som vi oftast gör
Quinoasallad med rödbetor och fetaost

Quinoasallad med rödbetor och fetaost

Vegetariskt buffémat, citron, creme fraiche, dressing, fetaost, mat till många, pepparrot, quinoa, rödbetor, recept, sallad, vardagsmat, vegetariskt röd quinoa
Sallad med färska rödbetor och feta

Sallad med färska rödbetor och feta

4-6 rödbetor 100 g pinjenötter 1 rödlök 200 g fetaost 1 l vatten. 4-6 rödbetor 100 g pinjenötter 1 rödlök 200 g fetaost 1 l vatten
RECEPT: Medelhavssallad med rödbetor och fetaost

RECEPT: Medelhavssallad med rödbetor och fetaost

 Tryck av skalen medanrödbetorna är varma. Koka rödbetorna hela som de är tills de mjuknar. Blanda i ordning balsamvinäger och ollivolja i en liten skål samt krydda lätt med salt och peppar