Häll av vattnet från potatisen och rödbetorna. Idag fortsätter vi lite på dilltemat och stuvar några King Edward potatisar som serveras med grillade isterband, dom blir bara godare när skinnet spricker lite
De här grillade grönsakerna, med en sötstark sweet chiliglaze, passade perfekt att servera till majskolvsbitar, rostade rödbetor och en smaskig kall sås (se recept längre ner på denna sida)
Klyfta potatis och rödbetor, häll över olivolja, pressa över några vitlöksklyftor, salt och peppar och lite färska örter, timjan och rosmarin blir perfekt
6 stora fasta potatisar skurna i klyftor och stekta i ugn 30 minuter (eller tills lite bruna och mjuka) 225 grader med olivolja , grovsalt och en nypa chiliflakesett paket färgglad blandad sallad gärna med rödbetor i 1/2 dl valnötter1/2 dl pistachnötterLägg upp salladen på ett stort fat
Rödbetor i folie. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. 5 rödbetor. 5 rödbetor. Halva bloggen har haft grillpremiär i helgen, vilket resulterade i en fin blandad plocktallrik
färskarödbetor, gärna i olika färger. färska morötter, gärna i olika färger. Till detta gjorde jag två foliepaket som bestod av morötter och rödbetor, egenodlade såklart
Koka rödbetorna mjuka. Skär rödbetorna i klyftor. 2 färskarödbetor1 ask sockerärter, 150 g1 burk matvete1 påse babyspenat2 msk färskpressad limejuiceGÖR SÅ HÄR. Fräs sockerärter och rödbetor i olivolja ca 2 min