Skala och finhacka lök och vitlök. 2 vitlöksklyfta. 1 kg färska tomater gärna med blandade färger och former. 2 tsk torkad timjan. 2 vitlöksklyfta. 1 kg färska tomater gärna med blandade färger och former
två nävar torkade/färska trattkantareller (eller annan svamp). Lägg morötter med vitlök och lök. motsvarande en buljongtärning (flytande, gele eller tärning)
Smaka av såsen med färskpressad citronsaft för ännu mer smak och karaktär. Mal ner nåt kryddmått med chili explosion (alternativt låt torkade chiliflakes fräsa med vitlök och chili i början)
Blanda sedan med pressad vitlök och gräslök. Servera med en klick vitlöksyoghurt i varje sopptallrik. 12 st grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond. 11 msk färsk eller 1 tsk torkad basilika. 11-2 st rivna/pressade vitlöksklyftor. 1Soppa1 st gul lök 1 msk olja 1 st purjolök 1 liter vatten 2 st grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond 1 burk 400 g, krossade tomater 4 st potatisar 2 dl röda linser 1 msk färsk eller 1 tsk torkad basilika vitpeppar (salt). 1Vitlöksyoghurt5 dl mild lättyoghurt eller 2 dl matyoghurt 1-2 st rivna/pressade vitlöksklyftor 1 dl fint skuren gräslökVitlöksyoghurt
½ dl hackad färsk persilja. Skala och skiva vitlöken tunt. ½ dl hackad färsk persilja. Lägg vitlöken i en stor vid kastrull och fräs den på svag värme i smör
eller motsvarande mängd chilipulver. Skär upp kycklingen i ca 5x5 cm stora bitar och blanda med ingefära, vitlök och yoghurt. 1 rågad msk finhackad färsk ingefära. 3 krossade vitlöksklyftor. 1 msk torkad koriander
Avsluta genom att toppa pastan med lite färsk persilja och servera genast. Tillsätt finhackad vitlök, hackade oliver, hackad kapris, kryddor och tomatpuré och stek några minuter till på låg värme så allt göttar ihop sig
Goda tillbehör är även gräddfil och skivad färsk gurka. Definitionen på en god chiligryta avgörs inte av hur stark den är i chili eller i vitlök, utan av övriga aromer och nyanser