Färsk lax recept

Lax i ugn med färsk spenat

Lax i ugn med färsk spenat

färsk spenat (mycket). Den här gången fick den sällskap av laxfilé i ugnen tillsammans med en god gräddsås
Ugnsbakad lax med dill & citronsås och slungad färsk gurka

Ugnsbakad lax med dill & citronsås och slungad färsk gurka

snarare en något look-alike wannabie med lax. 4st 100g Laxbitar4msk Flytande smörHavssalt och vitpeppar från kvarnDill och citronsås. Pensla laxen med lite smält smör, krydda med lite salt & peppar, ställ in mitt i ugnen på ca 150g i ca 15min till fisken blir klar och fast i köttet. 100g Lax
Lax med fetaost och färska örter

Lax med fetaost och färska örter

Ta i när det gäller de färska örterna som laxen ska vila på när den är i ugnen, som ni ser på våra bilder så var vi lite för snåla, dom har nämligen en tendens att krympa mycket mer än vad man kanske kan tro
Färsk pasta med lax i hummersås

Färsk pasta med lax i hummersås

1 pkt färsk pasta , tex tagliatelle. 400 g lax utan skinn i bitar. Tillsätt laxen och låt koka 2-3 minuter. 1 pkt färsk pasta , tex tagliatelle. 400 g lax utan skinn i bitar
Färsk lax på spenatbädd

Färsk lax på spenatbädd

Servera tillsammans med pressad potatis, citronklyfta, grönsaker och gärna några färska räkor. I veckan fick jag tipset om det här receptet av en kollega och laxen blev precis så god som han beskrev
Färsk pasta med lax i hummersås

Färsk pasta med lax i hummersås

1 pkt färsk pasta , tex tagliatelle. 400 g lax utan skinn i bitar. Tillsätt laxen och låt koka 2-3 minuter. 1 pkt färsk pasta , tex tagliatelle. 400 g lax utan skinn i bitar
Lax med färsk pasta

Lax med färsk pasta

En bunt färsk sparris. Dill till laxen. Undertiden koka den färska pastan. Lägg ut laxen på en ungnfast form
Ugnsbakad lax med kantareller, färska bönor och hasselnötter

Ugnsbakad lax med kantareller, färska bönor och hasselnötter

4 400 g färska bönor t ex vaxbönor eller haricots verts 1 blomkål (à ca 600 g) 1 citron 2 msk olja 1 msk hackad färsk timjan 2 1/4 tsk salt 1 tsk svartpeppar 4 port laxfilé (à ca 140 g) Kantareller 2 schalottenlökar 250 g kantareller 2 msk smör 1/2 tsk salt 1/2 dl hackade rostade hasselnötter 1 dl riven pecorinoost eller parmesanost Lägg till i inköpslistan