Lax i ugn med bl. sesamfrön och ingefära ger en mustigt god laxbit som smakar gudagott tillsammans med ris/klyftpotatis, sallad och en god kall creme fraichesås
Lägg laxen med skinnet neråt. 1 kg laxfilé i bit med skinn. 1/2 dl färsk koriander. 1/2 msk riven ingefära. Sätt ugnen på 150 gr. Pensla laxen med glazen och sätt in i ugnen i ca 25 minuter tills innertemperaturen är ca 48-50 grader. 1 kg laxfilé i bit med skinn. 2 lime 1/2 dl färsk koriander. 1/2 msk riven ingefära
Marinad Blanda apelsinjuice, ingefära, vitvinsvinäger, olivolja, salt och svartpeppar. Värm ugnen till 225 grader. Lägg grönsakerna i en ugnsform, häll över marinaden och sätt in i ugnen ca 20 minuter. Lägg laxen ovanpå grönsakerna, salta och peppra och sätt in i ugnen ytterligare ca 10 minuter. 300 g lax, skinn- och benfri. 1 dl färskpressad apelsinjuice. 1 msk riven färskingefära
Serverade laxen med mangosås, basmatiris och en sallad med färsk bladspenat, blodapelsin och körsbärstomater, och så strödde jag lite rostad kokos över alltihopa